Haberler

Genelgeye Güvenip Suriyelilere Bedava İlaç Veren Eczaneler Para Alamıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakanlık genelgesine güvenip, Suriyeli mültecilere ücretsiz ilaç veren eczacılar paralarını kargo krizi nedeniyle alamıyor. Kargo ücretini AFAD ve valilikler ödemiyor.

Suriyeli mültecilerin sağlık ve ilaç giderleri devlet tarafından karşılanırken, eczacıların paralarını kargo krizi nedeniyle alamadıkları iddia edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), incelediği reçeteleri valiliklere 1 Şubat itibariyle gönderdi, ancak valilikler ödemeli olarak gönderilen kargoların 10 lira ile 40 lira arasındaki paralarını ödemedi.

AFAD'DA ÖDEMEDİ

Bu parayı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da ödemeyince, eczacıların 2 milyon 800 bin liralık alacakları ortada kaldı. Konuyla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Tüm Eczace İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan eczanelerin Suriyelilerin reçetelerini karşıladılar ve Ankara SGK'ya Türkiye'nin dört bir yanından kırmızı kolilere koyarak fatura ekinde gönderdiklerini belirterek "SGK da bin 200'e yakın eczanenin kontrollerini tamamladı, ödemeli kargo ile valiliklere 1 Şubat 2016 tarihinde gönderdi.

VALİLİKLERDE ÖDEMEYİ KABUL ETMİYOR

Ancak bu noktada ilginç bir gelişme yaşandı. Valilikler bu kargo bedellerini ödemeyi kabul etmedi. Kargo bedelleri 10 ila 40 lira arasında olmasına rağmen bu ücret karşılanmadığı için eczaneler kesinleşen ödemelerini tahsil edemedi. AFAD ve SGK arasında yaşanan bu sorun eczanelerce Başbakanlık genelgesine göre verilen ilk 15 günlük ve 2 milyon 800 bin lira tutan ilaç bedellerinin ödenmesini engelliyor. Kargo ücretini ne SGK ne de AFAD karşılamadığı için ödeme belgeleri valiliklerle Ankara SGK arasında gidip geliyor" dedi.

BAŞBAKANLIK GENELGESİNE GÜVENMİŞLERDİ

Başbakanlık genelgesine güvenerek Suriyeli reçetesi karşılayan eczanelerin kargo ücreti yüzünden mağdur edildiğini belirten Saydan TEİS olarak, Başbakanlık genelgesine 'kargo ücretinin hangi başkanlık tarafından ödemesinin yapılacağının' acilen ilave edilmesini ve Suriyeli reçeteleri karşılayan eczaneler için TEB ile AFAD arasında bir protokol yapılmasını istediklerini vurguladı. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Nurten Saydan Hürriyet Ekonomi Ekonomi Ekonomi Sağlık Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Vatandaş Mobil-IOS:

Size yemin ederim ki dün 107bin tl vergi ödemek için kredı çektım tamamını ödedım vergı daıresıne dışarı çıktım bir simit almaya param kalmadı simit 1.25 bende 1:100 vardı simitcı sagolsun olsun abi dedı verdı işte oan o surıyeliye gıdecek olan param için isyan ettım

Yanıtla08
Vatandaş Mobil-IOS:

Bu kargo ücreti meselesine harbiden sinir oluyorum bunun kuralı evrak gönderen kişi kargo parasını öder tic ugraşıyorum adam fatura kesiyor bana karşı ödemeli yolluyor eger o an fark edersem iade edıyorum sonradan fark edersem kocaman antetli zarfımıza bir kart vızıt koyup karşı ödemeli yolluyorum eczaneler haksız

Yanıtla25
spiderman:

Tesin eczacıların ödemelerden. Zaten mezubahis devlet olunca 2 katına fatura ediyorlar yada reçetede yazan ama vermediklari bazı ilaçları da vermiş gibi reçetenin arkasını imzalatıp o ilaçları reçetesiz nakitle bi daha satıyorlar.

Yanıtla33
ECZANE:

EE BEN DEDIM AL UCRETINI VERME RECETEYLE O PIS SURIYELILERE ILAC VERECEGIME TURK VATANDS VERIRIM DAHA II

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title