Haberler

Göçü Engellemek İçin 63 Koyun Dağıtıldı

Abone Ol

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldıNİĞDE - Bor Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesi kapsamında 3 çiftçiye hibe destekli toplam 63 Bafra koyunu dağıttı.

Göçü engellemek için 63 koyun dağıtıldı

NİĞDE - Bor Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesi kapsamında 3 çiftçiye hibe destekli toplam 63 Bafra koyunu dağıttı.

Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım programına Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Ziraat Odası Başkan Nurettin Eriç, STK üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Maşının okunmasının ardından göçe karşı Bafra koyunu yetiştiriciliği projesinin bilgilendirme sunumu yapıldı.

Programda konuşan Bor İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Erdem Nortçu, Bölgemizdeki hayvancılığın kalkınması için hem çevre şartlarına adaptasyon yeteneği yüksek, hem de verim özellikleri bakımından yüksek ırkı olan Bafra koyunu seçtiklerini söyledi.

Müdür Nortçu, "Bu proje de bize inanan ve desteklerini esirgemeyen KOP idaresi daire başkanlığı koyun, keçi yetiştiricileri birliği ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte 2017 yılı boyunca devam edecektir. Bölgemizdeki hayvancılığın kalkınması için hem çevre şartlarına adaptasyon yeteneği yüksek, hem de verim özellikleri bakımından yüksek ırkı olan Bafra koyunu seçilmiştir. Bafra koyununun genel özellikleri şöyledir; ana vatanı Türkiye'dir, Amasya ilinde bulunan Gül köyü Tarım işletmesi Müdürlüğünde damızlık olarak yetiştirilen Bafra koyunu, Sakız ve Karayaka koyununun melezlenmesi ile elde edilmiştir genetik yapısı %75 Sakız %25 Karayaka ırklarından oluşmaktadır. Bafra koyunu yüksek verim özelliklerinin yanında yerli YEM kullanılarak elde edilmiş olduğundan ülkemizin çevre şartlarına adaptasyon kabiliyeti yüksektir. Bafra koyunu vücudu beyaz yapısıyla ile sakız koyununda görülen ağırlıklı olarak göz etrafı, baş ve ayaklarda siyah lekeler görülür karın altı ve ayaklar yağsızdır. Koyunlar boynuzsuz olup, Koçlarda boynuz bulunur. Canlı ağırlık koyunlarda 60 Kg. Koçlarda 70 Kg. civarındadır. İkiz doğum oranı yüksektir. Bir batımda koyun başı 102 doğum 2.2 ortalamasına sahiptir." dedi.

Konuşmaların ardından Bafra koyunları sahiplerine dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sıtkı Erat Karayaka Niğde Bafra Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title