Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Abone Ol

" (Partilerin ortak aday göstereceği iddiaları) Bu tür çabalar partilere bir şey kazandırmaz" "AK Parti, belli bir kesimin değil, doğusuyla batısıyla, fakiriyle zenginiyle tüm vatandaşların buluştuğu ortak merkez bir partidir"

HÜSEYİN KARATEPE - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yerel seçimlerde muhalefet partilerinin ortak aday göstereceği iddialarına ilişkin, "Bu tür çabalar partilere bir şey kazandırmaz. AK Parti, belli bir kesimin değil, doğusuyla batısıyla, fakiriyle zenginiyle tüm vatandaşların buluştuğu ortak merkez bir partidir" dedi.

Yazıcı, yerel seçimlere ve izledikleri politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset anlayışlarının ülke genelini kapsadığını ve ayrımcılıktan uzak olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, siyasi görüşü ne olursa olsun, hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. AK Parti'nin bu anlayışının Türk siyasetine önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Yazıcı, "İnşallah bizden sonraki dönemlerde de bu durum devam edecektir. Türk siyaseti, AK Parti ile bir dönüm noktası yaşadı. Bunu kimse inkar edemez" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Milletimizin yıllardır temiz, dürüst ve şeffaf bir siyaset anlayışıyla hizmet eden iktidarımıza olan güveni tamdır. İnşallah yerel seçimlerde de adaylarımızın büyük başarı elde edeceğine inanıyorum. Bazı partilerin ortak aday göstermesi, bu durumu etkileyemez. Artık vatandaş her şeyi görüyor, biliyor. Bu tür çabalar partilere bir şey kazandırmaz. AK Parti, belli bir kesimin değil, doğusuyla batısıyla, fakiriyle zenginiyle tüm vatandaşların buluştuğu ortak merkez bir partidir"

Yazıcı, herhangi bir menfaat ya da makam beklentisi olmadan vatandaşlara hizmet etmeyi benimsediklerini ifade etti. Milletin benimsediği değerleri "kırmızı çizgiler" olarak nitelendirdiklerini belirten Yazıcı, terör gibi sorunlarla mücadele ederken kamuoyu vicdanının razı olmadığı bir davranış içine girmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'deki huzur ve dayanışma ortamını güçlendirmek istediklerini dile getiren Yazıcı, "Gece gündüz demeden, çoğu zaman ailemizle geçireceğimiz zamandan feragat ederek hizmet ediyoruz. Elbette ki bu yolda bizi çekemeyenler de oluyor. Türk siyasi tarihi ve halk, onları unutmayacak, affetmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Karşılaştıkları sorunları çözerken, zaman zaman risk de aldıklarını ifade eden Yazıcı, "Sayın Başbakanımızın dediği gibi biz bu yola kefen giyip çıktık. Yeter ki insanımızın huzuru olsun, refahı artsın, güvenliği sağlansın, biz her türlü riski almaya da muktediriz. Bu yolda bizi hiçbir tehdit durduramaz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ak Parti Ak Parti Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title