Haberler

Güneydoğu'nun Toprakları Suya Kavuşacak

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Barajın yapılacağı alandan detaylar - Baraj ile ilgili yapılan sunumdan detaylar - Baraj gövdesi dolgu yapılacak yerlerden detaylar - Yapılan çalışmalardan detaylar - DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ın konuşması Güneydoğu'nun toprakları suya kavuşacak- Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 668 bin 160 dekar araziyi suya kavuşturacak Çetintepe Barajı inşaatında gövde yapımına başlandı- DSİ 20. Bölge Müdürü Aydın: - "Bu projemizin, diğer sulama üniteleriyle tamamlandığı zaman yaklaşık 333 bin kişiye istihdam sağlayacağını öngörüyoruz" Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde Fırat Nehri'nin kollarından Göksu Çayı'nda inşa edilen Çetintepe Barajı'nda gövde yapımına başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Barajın yapılacağı alandan detaylar - Baraj ile ilgili yapılan sunumdan detaylar - Baraj gövdesi dolgu yapılacak yerlerden detaylar - Yapılan çalışmalardan detaylar - DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ın konuşması Güneydoğu'nun toprakları suya kavuşacak- Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 668 bin 160 dekar araziyi suya kavuşturacak Çetintepe Barajı inşaatında gövde yapımına başlandı- DSİ 20. Bölge Müdürü Aydın: - "Bu projemizin, diğer sulama üniteleriyle tamamlandığı zaman yaklaşık 333 bin kişiye istihdam sağlayacağını öngörüyoruz" Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı ilçesinde Fırat Nehri'nin kollarından Göksu Çayı'nda inşa edilen Çetintepe Barajı'nda gövde yapımına başlandı. Adıyaman'ın Gölbaşı ile Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçeleri sınırlarındaki baraj tamamlandığında bölge ekonomisine önemli oranda katkı sunması hedefleniyor.DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş sınırları içerisinde yapılan barajın 668 bin 160 dekar arazinin sulanmasını sağlayacağını söyledi.Barajın, sadece Adıyaman'da 291 bin dekar arazinin sulanmasına yardımcı olacağını belirten Aydın, daha sonra inşa edilecek kanallarla Kahramanmaraş ve Gaziantep'deki verimli topraklara su verileceğini ifade etti.Barajın tamamlanmasıyla net gelir artışının 334 milyon lira olacağını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: "Bu direkt çiftçimizin cebine girecek artı değerdir. Bunun dışında dolaylı olarak yöre çiftçisine ve yöre ekonomisine sayılamayacak kadar katkıları olacaktır. Bu projemiz diğer sulama üniteleriyle tamamlandığı zaman yaklaşık 333 bin kişiye istihdam sağlayacağını öngörüyoruz. Çetintepe Barajı menbası, kum çakıl, kaya dolgu olup, ortasında çift çekirdek bulunmaktadır. Barajımız çekirdek sayesinde geçirimsizliğini sağlayacak."Barajın 11,6 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu aktaran Aydın, gövde hacmi olarak da Türkiye'nin önemli projelerinden biri olduğuna işaret etti.- "Barajı 2018'in sulama dönemine yetiştireceğiz"Barajın gövde dolgusuna başlanıldığını belirten Aydın, inşaatı 2018 yılı sulama dönemine yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.Firma yetkilisi Şeyhmus İçkale de barajın yapımının hızlı şekilde sürdüğünü belirterek, proje kapsamında Gaziantap'e de içme suyu verileceğini ifade etti.Barajın ihalesinin 2012 yılında yapıldığını hatırlatan İçkale, "2013 yılında inşaatına başladık. Şu anda baraj inşaatının en önemli dönüm noktalarından biri olan gövde dolgusuna geçtik. DSİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde barajın yapımında teknik olarak herhangi bir sıkıntı kalmadı. Barajı 2018 yılında da bitirmeye çalışacağız" dedi.Barajın faaliyete geçmesiyle tarımsal üretimde artış sağlanacağının altını çizen İçkale, Gaziantep'in su sıkıntısının da giderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kahramanmaraş Mevlüt Aydın Gaziantep Adıyaman Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title