Haberler

Hakim Delil Yok Diye Kesilmiş Trafik Cezasını İptal Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Polisin, yanlış park yeri gerekçesi ile kestiği ceza davalık oldu. Mahkeme cezayı iptal etti. Uzmanlar, haksız kesilen cezanın mahkemede iptal edilebileceğini belirti.

İstanbul Anadolu yakasında görev yapan C Bölgesi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Akar'ın, Ümraniye Alemdağ'da aracını yanlış yere park ettiği uyarısında bulundu. Akar, gelen uyarı üzerine aracını bulunduğu yerden çekti. Geçtiğimiz 10 Ekim günü yaşanan olaydan 18 gün sonra Akar'a bir ödeme emri tebliğ edildi. Gelen evrakta Akar'a yanlış yere aracını park ettiği gerekçesi ile 252 TL'lik cezanın kesildiği belirtildi.

CEZAYI ÖDEMEDİ DAVA AÇTI

Akar, cezayı ödemedi; mahkemenin yolunu tuttu. Yapılan işlemin iptali istemi ile dava açtı. Avukatı aracılığı ile dava açan Akar, başvuru dilekçesinde, aracın park yasağı olan bölgeye çekildiğine dair gelen uyarı üzerine harekete geçildiği belirtildi. Dilekçede ayrıca, söz konusu yerin park yasağı kapsamına girdiğini gösteren bir uyarı levhasının da olmadığı belirtildi.

MAHKEME: CEZAYI NEYE GÖRE KESTİN

Davaya bakan İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Mahkemesi, kesilen cezanın iptaline karar verdi. Mahkeme kararında, kesilen ceza için yeterli delil sunulamadığı, aracın yanlış yere çekildiğini gösteren fotoğraf benzeri bir delilin dosyada bulunmadığına işaret etti.

'TEBLİGAT SÜRESİNDE YAPILMADIYSA...'

Şenel Hukuk Bürosu'ndan Av. Lale Azeroğlu, cezayı kesen idarenin bunu belgelemesi gerektiğine işaret etti. Av. Azeroğlu açıklamasının devamında "Sulh ceza hakimliğine verilecek olan basit ve masrafsız bir dilekçe ile yüzlerce liralık cezaların iptali sağlanabiliyor. Cezanın bir diğer iptal sebebi olarak da tebligatın süresinde yapılmaması yer alıyor. Karayolları Trafik Kanunu'na göre süresinde tebliğe çıkarılmayan tutanakların da iptali sağlanabiliyor.

Bu idari para cezalarının delil gösterilmeden ya da süresinde tebliğe çıkarılmadan gönderilmesi durumunda iptal edilebileceğini bilmeyen kişiler cezaları ödemek zorunda kalıyor" dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mustafa Akar İstanbul Ümraniye Ekonomi Memur Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (35)

adanalı:

eytimsiz kimliğini bulmaya çalışan egosunu tatmin eden. Sivil hayatta kariyeri olmayan ah devlet memurları. Hangi kuruma gitsem aynı Allah fırsat vermesin

Yanıtla1622
Başıma geldi:

Polis aracıma herhangi bir tabelanın olmadığı yerde park cezası kesmiş polise makbuzla gittim bana aracımın 30 dakikadan fazla durduğunu söyledi. nereden biliyorsun dedim kafama yazıyorum dedi. Eğer sicilim temiz olmasaydı yemin ederim kafana mı diye tekrar sorup al sana diyerek kafayı atacaktım . Hakkım ona haram olsun.

Yanıtla1521
güneyli:

kafasına göre ceza yazma işi bundan belki 10 yıl önce olabilirdi ancak şimdi kimse görevi haricinde ceza yazma peşinde değildir. Ekmek artık aslanın midesine indi haksız yere yazdığı cezanın kendisine idari olarak zarar vereceğini bilen memurlar yetişti artık.

Yanıtla1914
doğru karar:

Polis teşkilatı çok kalitesiz kişileri memur yapıyor. Bir yolda U dönüşü yapıyordum, arkamdan gelen araçta şansa polis aracıydı, durdu ne yapıyorsun dedi. Dedim U dönüşü yapılmaz diye işaret mi var ? Ama dedi kemerini takmamışsın diyerek, pispis sırıtarak ceza kesti.

Yanıtla1418
CiğerciMobil-IOS:

Emniyet yeni sisteme geçecek artık fotoğraflama yapılıp makbuzun yanında gönderilecek böylece kimse fırsatçı olamayacak delilse al sana delil mahkeme değil Avrupa insan haklarına git lavuk

Yanıtla1613
erzincanlımobilWeb@haberler.com:

burda konuştuklarınızı polisin karşısında da söyleyin de görelim. karşısındayken .. öpmediğiniz kalıyo

Yanıtla1116
yunusmobilWeb@haberler.com:

Hakim savcı millet vekil ve sürücülerine neden ceza kasilemiyrrrrrrrr

Yanıtla023
özer öz.:

Herkes hakkını bu şekilde ararsa hatalı işlemler de tarih olur. . . Güzel bir örnek.

Yanıtla120
umut:

kafasına göre tipini beğenmediğine yazıyor. sen yeterki gözüne gözükme

Yanıtla138
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

Küllü haram olsun zehir olsun. Davacıyım iki cihan da da davacıyım. Özelikle şu otoparkçılar ile anlaşma yapan çekicilerden davacıyım. Aracın trafiği engelememesine rağmen çekip götüren ekipten davacıyım. Nur yok yüzünüzde anlamıyormusunuz haram yediğinizi.

Yanıtla714
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title