Haberler

Haksen'den "Dinle -Anla -Tanı" Projesi

Abone Ol

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu, Sosyal Diyalogun Önünde En Büyük Engel Olarak Gördükleri Önyargıların Ortadan Kaldırılması İçin Dinle -Anla -Tanı Projesi'ni Hayata Geçiriyor.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, sosyal diyalogun önündeki engel olan önyargıları ortadan kaldırmak için Dinle-Anla-Tanı (DAT) Projesi'ni hayata geçireceklerini belirterek, proje kapsamında ilk ziyaretin ise Dünya Bakası Türkiye Direktörü Ulrich Zachao'ya gerçekleştirileceğini kaydetti.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, tüm sorunlara çözüm odaklı bir anlayışla yaklaştıklarını ifade ederek, DAT Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Gerek sosyal taraflarla gerekse diğer demokratik kitle örgütleriyle sağlıklı diyaloglar kurmayı amaçladıklarını dile getiren Çivi, "Ezberlenmiş siyasal ve ideolojik referanslar yerine çağın, aklın ve sosyal bilimin gereklerine uygun referansların alınması gerekiyor" dedi.

Projenin kamuda iş verimliğini artıracağını ve çalışma barışına önemli ölçüde katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydeden Çivi, ilk ziyaretin Dünya Bankası Türkiye Direktörü sayın Ulrich Zachao'ya yapılmasının da önemli olduğunu vurguladı. Çivi, "Zira, bugüne kadar Dünya Bankası'na karşı toplumda ciddi önyargılar oluştu. Zachao'nun öğretmenlerle ilgili açıklaması, yanlış çeviri nedeniyle büyük tepkilere neden oldu" diye konuştu.(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title