Haberler

Mehmet Şimşek'ten son çağrı: Vergi yüzsüzlerini isim isim kamuoyuyla paylaşacağız

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini, her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını belirterek, "Açıklayacağımız 'vergi yüzsüzü' listelerinde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılık ile mücadele, vergide adalet ve etkinliği sağlamanın yürüttükleri ekonomi programında en önemli bileşenlerden olduğuna dikkati çekti. Hükümet olarak bu doğrultuda çeşitli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürüyoruz. Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanması yönünde talimat verdik. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"MÜKELLEF BİLGİLERİNİ İÇEREN LİSTELER YAYIMLAYACAĞIZ"

Şimşek, bu kapsamda, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde mükellef bilgilerini içeren listelerin yayımlanacağını açıkladı. Bakan Şimşek, konuya ilişkin usul ve esasların belirlendiği Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin yayımlanmak üzere olduğuna işaret ederek, iki ayrı liste açıklayacaklarını bildirdi. Borçlu olanlara ilişkin listelerde, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan vergi ve cezaların yer alacağını belirten Şimşek, açıklamanın bir diğer listesinde ise borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında kesinleşenlerin ilan edileceğini kaydetti.

Şimşek, kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak bilinen bu listelerde yer almamak için halen 1 aylık süre olduğuna dikkati çekerek, "Açıklayacağımız 'vergi yüzsüzü' listelerinde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz" uyarılarında bulundu. Bakan Şimşek, düzenlemeyle, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerde deprem tarihi itibarıyla gelir ve kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunanların kesinleşmiş veya vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalara ilişkin borçlarının açıklanmayacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Eylül Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (80)

Serkan Turkes:

Kos koca devlet vergi derdine düştü vergi borcu olanların peşine düştü ne yapacaklarını şaşırdılar halk zaten perişan bunlarda ekonomiyi bu şekilde düzeleceğini sanıyorlar yazık ulke bitmiş

Yanıtla606386
Ahmet Akyol:

Senin okuman yazman yok herhalde insan bir yorum yapmadan haberi okur.Haberdr 5 milyon TL üzeri vergi borcu olanı açıklayacağız diyor. 5 Milyon vergi borcu olmasi için 50 milyon kazanması lazım.HANGI GARİBAN 50 MILYON KAZANIYOR.

845
Pizza Palast:

Mal devlet vergi peşine dusmuyecekte neyin peşine düşecek seninmi

532
Orhan P:

Birşey diyecem kendimi bozmak istemiyorum. Ama şunu belirtim, Dünyanın her ülkesinde Devlet alacağı vergiler ile ayakta durur. Türkiye’de bu yüzden kalkınamıyor zaten. Herkes vergi kaçırıyor! Ev 5 milyon, tapuda 1 milyon misali, yada 10 milyon kazancın var ama hiç kazanç gösterme misali. Bu şekilde hiçbir ülke ayakta duramaz. O zamanda hiç kimse ağlamayacak ona buna ek vergi geldiğinde. Bir ülkeyi ayakta tutan milletidir, millet nankör olunca maalesef hiçbir şey yolduna gitmiyor…

522
Murat Tasdemir:

Buyuk devletler vergide sifir sorun yasayan devketlerdir ileri zekali

224
Orhan Dik :

Devletin geliri nedir? Vergi. Devlet başka neyin peşine düşecek.

520
HAYRETTİN ŞÖLEN:

Herkes vergisini ödemeli . Ama siz Cengiz holding’in Milyon dolarlık vergilerini silerseniz bu Bu millete kötü örnek Olursanız Diyanete 3 milyar $ bütçe ayırırsanız kötü örnek olursunuz

Yanıtla75595
ayhan konca:

listeye Kendinizi eklemeyi unutmayın

Yanıtla42403
Anty-Partizan:

Acaba Pasaportunu Tasidigi Diger Ulkenin Vergisini Odemis mi Biri Sorsun..

15
sade vatandaş:

acaba o saygıdeğer mükelleflerin arasında beş kişide varmı biliyorsunuz reis dünya beşten büyüktür demişti ama beşler dünyalıklarını fazlasıyla yapmıştı

Yanıtla33306
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title