Haberler

İşsizlik ve istihdam oranları belli oldu! Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürüp gelir dağılımını iyileştireceğiz

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında istihdamın 273 bin kişi arttığını, son 12 aylık artışın da 1,3 milyona ulaştığını belirtirken, işsizlik oranının da 2012 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviye olan yüzde 8,4'e gerilediğini açıkladı. Bakan Şimşek, "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında istihdamın 273 bin kişi arttığını, son 12 aylık artışın da 1,3 milyona ulaştığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik oranının da yüzde 8,4'e gerilediğini duyurdu. Enflasyonla ilgili de mesaj veren Bakan Şimşek, "Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz."

BAKAN ŞİMŞEK İSTİHDAM VE İŞSİZLİK ORANLARINI AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. İstihdamın arttığını, işsizliğin de düştüğünü söyleyen Bakan Şimşek, kararlılıkla uyguladıkları ekonomi programıyla enflasyonu düşürüp gelir dağılımını iyileştireceklerini belirtti.

İSTİHDAMDA SON 12 AYLIK ARTIŞ 1,3 MİLYON

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İşgücü piyasasındaki olumlu seyir sürüyor. Mevsimsel düzeltilmiş verilere göre istihdam mayıs ayında 273 bin kişi arttı, son 12 aylık artış ise 1,3 milyona ulaştı.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 8,4'E GERİLEDİ

İşgücüne katılım oranı yüzde 54,5 ile tarihi yüksek seviyeye çıktı. İşsizlik oranı 2012 yılı Kasım ayından sonraki en düşük seviye olan yüzde 8,4'e geriledi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRÜP GELİR DAĞILIMINI İYİLEŞTİRECEĞİZ"

Programımızın nihai amacı sürdürülebilir yüksek ve kapsayıcı büyüme ile kalıcı refah artışıdır. Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz."

İşsizlik ve istihdam oranları belli oldu! Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürüp gelir dağılımını iyileştireceğiz

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Güncel Refah Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (22)

Kemal ATAR:

enflasyon zaten istenildiği gibi düşürülüyor

Yanıtla1039
Bandorma:

Gelir dağılımını eşitleyip sonra enflasyonu düşürseniz daha iyi gibi…emekliler zorda…

Yanıtla236
Eren Kocaoglu:

Ben inandım tamam he he yeterli beslenemiyoruz saflaştık iyice...

Yanıtla130
Düsünür:

Bu sefer kesin mi ?

Yanıtla228
murat:

Hehe kesin??

17
HÜSEYİN İMANLIK:

He he inandık....Andersenden masallara devam.

Yanıtla222
Adem yıldız:

Enflasyonda düşmez sadece kayıtlara öyle geçer halkın cebi yanarda yanar. Gelir dağılımı da en yüksek maaş öğretmenler en düşük maaşı da vekil ve bürokratlar alırsa düzelir.

Yanıtla321
Vakkas Şahan:

Ağam bizimle eğleniyor

Yanıtla220
Ahmed Yazanoğlu:

SAYIN BAKANIM ENFELASYON DÜŞMESİ İÇİN YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY. DOLAR YÜKSELMESİNİ HER ZAMAN ÖNLEYİN VE AKARYAKITTAN ALINAN VERGİ Yİ AŞAGI ÇEKİN SERBEST PİYASA KANU KALDIRIN. HER EV SAHİBİN EVİNİ KİRAYA VERİRKEN FİYATI EV SAHİBİNİ BELİRLEMESİNİ ENGELLEYİN TÜRKİYENİN HER YERİNE DEVLET EV KİRALAMA OFİSİ AÇIN VE KİRAYI EVİN METRE KARESİNE GÖRE SİZ BELİRLEYİN GIDADA DENETİMİ ARTIRIN FIRSATÇILAR HAPİS CEZASINI GETİRİN TÜRKİYENİN HER YERRİNE HAL MARKET AÇIN VE İNSANLAR HER ÜRÜNÜ UCUZA ALSINLA ASKERİ ÜÇRETI YAŞAM SITANDARLARINA GÖRE AYARLAYIN EMEKLİ 55. YAŞ ÜZERİ OLANLARA SENEDE ÇEKİŞLE EŞİ KENDİSİNİ ÜÇRETSIZ TAHTİLE GÖNDRİN İLK OKULLARDA ÇOCUKLARA GÜNLÜN HAÇLIK VERİN YİNE TÜRKİYENİN HER TARAFINA. HALK LOKANTASI AÇIN VATANDAŞ UYGUN FİYATA DIŞARIDA AİLEYE YEMEK YİYE BİLSİN

Yanıtla217
Defenestration Enjoyer:

inan yok gibi

Yanıtla115
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title