Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti sağlamaya yönelik çaba gösterdiklerini söyledi. Bakan Şimşek, "Çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisini getireceğiz. Benzer bir çalışmayı diğer firmalar için de yapıyoruz. Sadece çok uluslu şirketler için değil. Bütün firmalar için asgari bir kurumlar vergisi hususunu çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vergide adaleti sağlamaya yönelik çaba gösterdiklerini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisini getireceğiz. Benzer bir çalışmayı diğer firmalar için de yapıyoruz. Sadece çok uluslu şirketler için değil. Bütün firmalar için asgari bir kurumlar vergisi hususunu çalışıyoruz." dedi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN VERGİ AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Vergide adaleti sağlamaya yönelik ciddi çaba içerisinde olduklarının altını çizen Şimşek, asgari kurumlar vergisi getireceklerini belirtti.

ŞİRKETLERE ASGARİ KURUMLAR VERGİSİ GELİYOR

Bakan Şimşek şunları söyledi: "OECD, çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisine geçiyor. Biz de çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisini getireceğiz. En düşük kurumlar vergisi, ne teşvik alırsanız alın, ne kadar istisna olursa olsun, yüzde 15'in altında olamıyor. Benzer bir çalışmayı diğer firmalar için de yapıyoruz. Sadece çok uluslu şirketler için değil. Bütün firmalar için asgari bir kurumlar vergisi hususunu çalışıyoruz."

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni açıklarken bunun ilk paket olduğunu ve bunun gibi 4-5 paket daha geleceğini söylediklerini anımsatarak, "Birisi 'vergide adalet ve etkinlik' demiştik. Mesela o paketlerden birisinde bu asgari kurumlar vergisini çalışıyoruz." dedi.

"FİNANSAL KAZANÇLAR ÜZERİNDEN ALINAN VERGİYİ ARTIRDIK"

Daha yeni faiz gelirleri ve finansal kazançlar üzerinden alınan vergiyi artırdıklarını hatırlatan Şimşek, "Bunu görmemezlikten geliyorlar. Siz bir adım atıyorsunuz. 'Bu olumlu, doğru bir adım' denilmiyor. Bu tür yaklaşımlar da çok sağlıklı değil." ifadesini kullandı.

Vergide adaleti sağlamaya yönelik ciddi bir hassasiyet içerisinde olduklarına işaret eden Şimşek, "Önümüzdeki dönemde bu konuda adım atmaya devam edeceğiz. Ama bunu yaparken öngörülebilirlikten, kurala dayalı olmaktan, uluslararası normlara uyumdan uzaklaşmayacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Maliye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
1000

Yorumlar (44)

Devret Bahçeleri:

Bakan nebati ışık saçıyordu. Siz de çarpıyorsunuz maşallah..

Yanıtla17266
Özcan Özcan:

nebatiyle çorbacı muratı yeni dönemde aramızda görmek istiyoruz.Gülmeyi unuttuk valla.

23104
tamer topaloglu:

Yav zam değil vergi siz başa geçince bunlar mı geliyor aklınıza anlamıyorum.kur koruma, her ay maaş zammı her ay KDV yükseltme ek vergiler vs vs, bu devlete kaç para lazımsa insanlar bir kerelik versin borç vergi vs konusu kapansın olmuyor mu? Bir bunu denemediniz. Vergi dediğin şey alım gücünü düşürüyor. Enflasyonu arttırıyor. Maaşa zam yok zaten. Yanlış yaptığınız ekonominin zararını neden biz çekmek zorundayız. Birazda siz cekiverin mesajla deyin ki araba yerine bisiklet kullanın.

Yanıtla12225
orhan yaldız:

Devletin bütçesi memura verilen 1.5 yılda %300 zamla bozuldu. Düzelmesi için devletin gelirlerinde % 300 oranında artırması lazımdı. Geçen sene ek MTV koydular olmadı. Bu sene 6. Ay olmadan köprü ve otoyollara ikinci zam geldi. Yıl sonuna kadar iki kere daha gelir. Hesapsız seçim vaadiyle yapılan bu zammın faturası emeklisinden işçisine bütün halk çekiyor. Memuruna %300 zam yapan devlet memur emeklisine ve SSK emeklisine para yok diyor.Tablo zaten her şeyi özetliyor.

50168
Metehan Eryilmaz:

Orhan memura zam yapılmadı enflasyon oranında maaşları düzenlendi önce bi bunu ayırt et. Emekli zaten o kadarını da göremedi. Bir yılda yapılan zamla ekonomi bu hale gelmez. Yılların savurganlığının bedeli bu

6891
Oktay Şahin:

Orhan Yaldız bey kardeşim Ocak 2023 Mayıs 2024 yılı maaş artışım yüzde 89,35. Aynı dönemde sence enflasyon ne kadar

511
orhan yaldız:

Oktay Şahin bey Ocak 2023 memur maaşı 13000 2024 Ocak 33000. Temmuzda 40000 olacak nasıl ,,%89 gibi komik rakamlar paylaşabiliyorsunuz. Birde memura zam yapılmadı diyenler var. Memura enflasyon %300 De memur emeklisine SSK emeklisine %100 mü farklı ülkelerdemi yaşiyoruz. Aynı dönem devletin memur emeklisine SSK emeklisine verdiğine bak birde memura verdiğine bak. %89 değil yani anlayacagin.

58
Ne Demeli:

Ekonomide ki durumun memura verilen zam ile bozulduğunu düşünmek gerçekten çok iyi bir uzmanlık gerektiriyor. Yani memura durup dururken ortada hiç bir şey yokken gel kardeşim sana kıyak olsun al sana bu zammı verelim mi dediler. :) Garantili mevduata, yap işlet devret modeline, saltanata giden paraların ve 5 puan artırılmayıp şimdi %50 lere dayanan faiz politikasının ekonominin bu hale gelmesinde bir katkısı yok diyorsun yani, o zaman bende şöyle demek durumunda kalıyorum çok komiksin.

49
Gökhan Eker:

Boyna vergi getiriyor gelen vergiler esnafı ne kadar vurur ise dönüp bu vatandaşı da o kadar vuruyor. Fiyatlara yansıyor. Neyi varsa alıyorlar esnafın milletin. Destek olacaklarına yeni vergilerle tepelerine biniyor. 1 iş yeri kapanınca kaç aile ekmeksiz kalıyor.

Yanıtla7148
Ütopik Yorumcu:

milletvekillerinin başkanların bakanların maaşlarından bir ay jesseniz yeter ama hep halk oduyor

Yanıtla6129
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title