Haberler

Tasarruf tedbirlerine rağmen 24 milyon liralık tuvalet tadilatı! Bakanlık ses getiren iddiayı doğruladı

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından 17 Mayıs itibarıyla yayımlanan tasarruf tedbirleri paketine rağmen bakanlık binasındaki tuvaletlerin 24 milyon liraya yenilendiği iddiası gündem yarattı. Basında yer alan haberi doğrulayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dikmen yerleşkesinin tuvalet ve müştemilatlarında zorunluluk nedeniyle tadilat yapıldığını, tasarruf tedbirlerinin hassasiyetle takip edildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 17 Mayıs 2024'te yayınladığı Tasarruf Tedbirleriyle İlgili Genelge'ye kendi bakanlığının bile uymadığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı binasındaki tuvaletlerin 24 milyon lira harcanarak yenilendiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

BAKANLIK "TADİLAT" HABERLERİNİ DOĞRULADI

Basında yer alan haberleri doğrulayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, bakanlığın Dikmen yerleşkesinin tuvalet ve müştemilatlarında zorunluluk nedeniyle tadilat yapıldığını, tasarruf tedbirlerinin hassasiyetle takip edildiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımızın bir yandan tasarruf tedbirlerini açıklarken bir yandan da Tasarruf Genelgesi'ne uymadığı gibi gerçek dışı haberlerle algı oluşturmak istendiği görülmektedir. Bu çerçevede aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri olmuştur. 17 Mayıs 2024 tarihinde yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle tüm kamu kurumları kapsama alınmış, birçok alana ilişkin kurallar belirlenmiştir.

Tasarruf tedbirlerine rağmen 24 milyon liralık tuvalet tadilatı! Bakanlık ses getiren iddiayı doğruladı

"GENELGENİN TEMEL AMACI TASARRUF SAĞLAMAKTIR"

Genelgenin uygulanması konusunda kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve uygulama takip edilmektedir. Ayrıca Bakanlığımızca oluşturulan bilgi sistemlerine kurumlarca veri girişleri yapılmaktadır. Genelge'nin temel amacı kamuda verimliliği artırarak tasarruf sağlamaktır. Bu yaklaşımla kamuda deprem riski hariç, yeni hizmet binası satın alınması, kiralanması ve yaptırılmasına izin verilmemektedir" denildi.

"ÇARPITMA HABERLERLE TASARRUF GENELGESİ SABOTE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Açıklamada mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekli ve verimlilik anlayışıyla uyumlu olduğu belirtilerek, "Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım onarım Tasarruf Genelgesi'nin kapsamı dışındadır. 1985 yılında faaliyete geçen Bakanlığımızın Dikmen yerleşkesindeki tuvalet ve müştemilat tesisatların artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bu tarz çarpıtma haberlerle, Tasarruf Genelgesi sabote edilmeye çalışılmaktadır. Ancak bilinmelidir ki Genelge'nin uygulanması gerek kurumlarımızca gerekse Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmeye devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Eylem Tok kimdir? Eylem Tok kaç yaşında, nereli, mesleği ne? 9 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Temmuz Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Temmuz AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Temmuz Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 9 Temmuz 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 Temmuz Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! İlker Kaleli İspanyolca biliyor mu? SHP'nin açılımı nedir? SHP ne demek, açılımı ne? Sokak hayvanları düzenlemesinde neler var? İşte taslakta yer alan maddeler Sokak hayvanları düzenlemesi ne oldu? SON DURUM! Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'ten geçti mi?
1000

Yorumlar (89)

Alper Ersoy Kocman:

Tasarruf sadece gariban halk icin gecerli bir terim galiba. Yaziklar olsun.

Yanıtla36970
İbrahim Coşkun:

Sadece garibanlar tasarruf yapabilir ülkemizde

5187
Bandorma:

Emekliye gelince para yok diyen iktidar acayip büyük işlere imza atıyor :)

5115
TIMUR Umit:

Söyle bir düşündüm de acaba 24 milyona kaç tane tuvalet yaptırılır))

Yanıtla19746
Ömer Can:

maliyedekiler altın mıçıyor

16487
Matteo Menelaos:

Mısır piramitlerinden 3 tane yapılır :)))

7196
Mehmet Ben:

Tadilat gerekiyorsa tabiki yapılmalı

Yanıtla55059
Nuri Aga:

Olum 24 milyon diyolaaaa

15420
Tacim Dogan:

sen para birimlerinden yada 24 milyonun ne olduğundan bihabermisin

8261
Banu Çelik:

Tuvalet yenilemek ne kadar acil olabilir acaba?

Yanıtla30443
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title