Haberler

Bakan Şimşek talimatı vermişti! Bayramın kaymağını yiyen sektörler incelendi, çok sayıda işletmeye ceza uygulandı

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in "Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz" mesajı doğrultusunda, bayram döneminde ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik ülke genelinde denetim yapıldı. Hatalı KDV oranı uygulayan, işletmeye ait olmayan POS cihazı kullanan, IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştiren ve kayıt dışı faaliyette bulunan işletmelere ceza uygulandı.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz" mesajı doğrultusunda denetimlerini sürdürüyor. Buna göre, 11 Haziran'dan bayram arifesi 15 Haziran gün sonuna kadar ekonomik faaliyetlerin yoğunlaştığı tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik ülke genelinde bayram denetimleri yapıldı. Denetimler kapsamında Gaziantep'teki baklavacılarda hasılat tespiti de gerçekleştirildi.

8 BİNDEN FAZLA MÜKELLEF DENETİME TABİ TUTULDU

Bayram öncesi dönemde 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutuldu. Denetimlerde kayıt dışı hasılat tespitinde bulunuldu, söz konusu mükellefler incelemeye sevk edildi.

HATALI KDV ORANI UYGULAYANLAR SAPTANDI

Ekipler, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığını, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığını belirledi. İncelemelerde 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırıldığı tespit edildi. Anılan işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (48)

Erdem Sen:

kücük esnaftan degil en tepeden başlamak lazim..

Yanıtla37426
Dağıstan:

İpin ucunu kaçırmadan düşünecektiniz. 10bin lira ile geçinmeye çalışan ne yapmaz ,hiç düşündünüz mü ? Ahlak ,kural , tanımadınız , kalmadı da zaten. Sayenizde

21130
HOZKAN:

Onlara da sıra gelecek

1417
SüLeyman Kiyağ:

Maşallah bakanıma . Fakirden alıp , zengine vermeyi seviyor.

Yanıtla38204
Cevoli:

Fakir kim.1lahmacunu 1000 tl ye satan mı?

3152
Kara_kalem:

BİR ÜLKE VERGİ SİSTEMİNDE ON ÇEŞİT KDV ORANI OLURSA ŞİRKET AÇILIMINDA ÜNVANIN 10 ÇEŞİT BAŞLIK EKLENİRSE SONUÇ ORTADA ADAM İNŞAAT AKARYIT GIDA RESTORAN DİYE BAŞLAYIP VB BİTEN ONLARCA BAŞLIK ALIYOR FALİYET VAR YADA YOK TÜRKİYEDE SİSTEM BU SONRA İSTEDİĞİ FİŞE İSTEĞİNİ KDV ORANLI KESİYOR

Yanıtla11202
ismail salkım:

3 milyon suriyeli calisiyornhesapla sgk primini devleti 100 milyarlarca dolar zarara ugratiyorsunuz

Yanıtla14176
Twister:

atı alan üsküdarı geçti

Yanıtla15112
Mehmet Kocaoğlu:

Sgk prim kazançlara el atsanız orada cok vergi kaybı var ani yüksek maaş verip asgari ücretten prim yatıran şirketler varya

Yanıtla7106
Selahattin Gurbuz:

Antalya ruslarda Sakarya kocaeli Sapanca cıvarları Arap dolu ülkem parsel parsel ele gecırılmış emlakcıdan galerıcılıge lokanta otel gunu birlik daireler birde Suriye dukkan ları vergi alınıyormu onlardan başlayın bır kaç tanesi tam anlamıyla vergi levhasında kazanclarını yansıtıyor hep kendi vatandaşına kendı vatandaşına

Yanıtla1894
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title