Haberler

Hedef, Ege'de Oto Şarj İstasyonları Kurmak

Abone Ol

Denizli, Aydın ve Muğla'nın elektrik dağıtımının ardından, grup şirketleriyle İzmir ve Manisa'nın da elektrik dağıtım ihalesini alan Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Ege Bölgesi'nde otoparklar ve akaryakıt...

Denizli, Aydın ve Muğla'nın elektrik dağıtımının ardından, grup şirketleriyle İzmir ve Manisa'nın da elektrik dağıtım ihalesini alan Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Ege Bölgesi'nde otoparklar ve akaryakıt istasyonlarında elektrikli otomobil şarj istasyonları kurmak için fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi. Saldanlı, şirketlerine 6 elektrikli otomobil aldırdı, birini de kendisi kullanıyor.

AYDEM'le Denizli, Aydın ve Muğla'nın elektrik dağıtımını yapan, Gediz Elektrik dağıtım ihalesini bünyesindeki üç şirketle alarak Ege'de 3 milyon 500 bin aboneye ulaşan, Türkiye'de elektrik dağıtımının yüzde 8'ini üstlenen, Türkiye genelinde 16 hidroelektrik santrali bulunan, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve termik santral yatırımlarına başlayan Bereket Enerji, elektrikli otomobiller konusunda da çalışmalar yapıyor. AYDEM bünyesinde eski bir kamyonu elektrikli hale dönüştüren Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Ege Bölgesi'nde elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarını kurmak için fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyledi.

ELEKTRİKLİ OTO KULLANIYORLAR

Ege'de elektriğin en büyük yatırımcısı konumunda olan Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, şirketlerine 6 elektrikli otomobil satın aldırdı. Kendisi de şehir içinde elektrikli otomobil kullanan Saldanlı, elektrikli otomobillerin sanıldığının aksine güçlü ve hızlı olduğunu söyledi. Sandallı, "Elektrikli otomobiller Türkiye'nin cari açığının düşmesinde önemli bir yarasını sarabilir. Türkiye geçen yıl 70 milyar dolar petrol ve enerji ithalatı yaptı. Elektrikli otomobiller hem doğa dostu, hem sessiz, hem ekonomik, hem de ulaşımda bizi dışa bağımlılıktan kurtaracak. 'Çevremize örnek olalım' diye elektrikli otomobillerden 6 tane aldık. Birini de ben kullanıyorum. Gayet memnunum. Değeri henüz anlaşılmadıysa da ileride yaygınlaşacaktır diye düşünüyorum" dedi.

ŞARJ İSTASYONU İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI

Elektrikli otomobillerin önündeki en büyük sorunun akü ömrü olduğunun altını çizen Saldanlı, grup olarak Ege Bölgesi'nde otoparklarda, akaryakıt istasyonlarında elektrikli otomobiller için şarj istasyonu kurma düşünceleri olduğunu belirterek, "Ege'nin tümünde elektrikli otomobiller için şarj istasyonları kurmayı düşünüyoruz. Şu anda fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Ancak nihai kararı araştırma sonuçlarından sonra vereceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE ELEKTRİKLİ OTODA LİDER ÜLKE OLABİLİR"

Elektrikli otomobil üretimi konusunda Türkiye'nin erken davranması gerektiğini belirten Saldanlı, "Mevcut yakıtlı motor sistemleri karmaşık, ileri teknoloji ve dolayısıyla büyük maliyetlerle kurulan fabrikalarda üretiliyor. Ancak elektrikli motor sistemi daha kolay ve çok büyük maliyetlere sahip yatırım gerektirmiyor. Bu nedenle Türkiye elektrikli otomobil üretiminde lider ülkelerden biri olabilir" dedi. Bereket Grubu mühendislerinin normal yakıtlı bir kamyonu dönüştürerek elektrikli kamyon haline getirdiklerini söyleyen Saldanlı, test aşamaları olumlu sonuçlanırsa, baraj inşaatlarında elektrikli kamyon kullanmak istediklerini vurguladı.

ONB(İÖ/AK) - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ceyhan Saldanlı Ekonomi Denizli Aydın Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title