Haberler

Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi'ye satılıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in yüzde 65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı. Açıklamada, Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle anlaşmanın dün imzalandığı ifade edildi.

ÖDEME İKİ TAKSİTLE TAMAMLANACAK

Satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025'in ilk yarısında sonuçlanması bekleniyor. Açıklamaya göre 1,13 milyar doların 600 milyon doları anlaşmanın kapanışında, 526,9 milyon doları kapanış ardından 6 ay içinde ödenecek.

ABD borsasında işlem gören Hepsiburada'nın hisseleri dün 2,2 dolardan kapanmıştı. Hepsiburada'nın piyasa değeri LSEG verilerine göre 707 milyon dolar seviyesindeydi.

KAZAK ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Kaspi.kz CEO'su Mikheil Lomtadze'nin, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz. İşlemin tamamlanmasını takiben her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek. Türkiye ve Kazakistan'da e-ticaret ve dijital hizmetleri geliştirmeye devam ederken, Kaspi.kz ve Hepsiburada ekiplerinin geniş bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanmayı hedefliyoruz."

BİR AÇIKLAMA DA HEPSİBURADA'DAN

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise anlaşmaya ilişkin "Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ'ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada'nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hepsiburada Kazakistan Teknoloji Alışveriş Ekonomi Finans Emlak Dünya Emlak Teknoloji Finans Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Hasan Turk:

Akp ulkeyi devraldiginda bu ulkelere 50.milyon dolar yardim yapiyor durumdaydik.nereden nereye.....hay masallah.

Yanıtla1891
zebil animation:

babasının malını dağıtır gibi dağıttı züğürt bey şimdi sakız parası istese vermezler

12
dehide:

Yerli alışveriş platformu kalmadı bence satışın iptal edilmesi lazım. Kimin yetkisi varsa reddetsin satamasınlar

Yanıtla942
Sogun Nn:

pazarama var yerli ve milli isbankasinin yani Atatürk ün

03
Kemal Aslan:

Bir daha bu firmadan siparis vermeyecem :)

Yanıtla930
Sefa Altun:

SATİN ANAM SATİN, MEMLEKETTE YERLİ MİLLİ BİSEY BIRAKMAYIN....

Yanıtla725
erkan yüksel:

satın satın bısey kalmasın gıdın yurt dısında yatırım yapın ..burda devlete calısıyor mıllet..kazandıgının yuzde 20 sını vermek nedır ya ..ortakmıyız hayırdır

Yanıtla130
Yavuz YILMAZ:

Koylu sinifi kazaklar ulkemizdeki an guvenilir siteyi aliyorsa,bende milli olan, Turk asilli sitelerden siparis veririm.

Yanıtla614
ERKAN :

Hepsiorada oldu desenize

Yanıtla03
Ahmet Aydın null:

ulan şahıs tek kişiye ait ister kapatır ister satar ister ortaklık kurrar

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title