Haberler

Herkes Çin'e Giderken Biz Size Geldik

Abone Ol

Martelli Group'un Genel Müdürü, Herkes Çin'e Giderken 2 Yıl Önce Türkiye'de Üretime Geldiklerini Belirterek 'Türkiye'de Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünü Bitirmek mi Şaka Yapıyor Olmalılar.'Dedi.

Giorgio Armani, Donna Karan, Calvin Klein, Versace, Just Cavalli, Diesel ve Replay gibi onlarca marka için İtalya başta olmak üzere üretim yapan Martelli Group’un Genel Müdürü Petrin Geovanni, herkes Çin’e giderken 2 yıl önce Türkiye’de üretime geldiklerini belirterek "Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörünü bitirmek mi? Şaka yapıyor olmalılar. Avrupa’ya yakınsınız, sektör entegre ve üretim kaliteli. Katma değer yaratabilirsiniz. Kotlar kalktığında herkes Çin’e giderken biz Türkiye’ye geldik. Avantajınız çok" diye konuştu.

Türkiye Denim Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (DENİMDER) düzenlediği Turkishblue Denim Tasarım Yarışması’nda jüri üyesi olan Petrin Geovanni, Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörlerinden vazgeçilmesinin çok büyük bir yanlış olacağını söyledi.

ÖNEMİNİZİ BİLİN: Denim ve parça yıkamada dünyanın en büyük gruplarından biri olan Martelli’nin İtalya’da 4, Türkiye ve Romanya’da birer tane fabrikası olduğunu anlatan Petrin Geovanni, yıl sonunda Fas’ta da bir fabrika açacaklarını belirtti. Türkiye’ye çok inandıklarını ve çok önemsediklerini vurgulayan Geovanni "Çalıştığımız markaların büyük kısmı için denim ağırlıklı Türkiye’de de üretim yapıyoruz. Üretim kaliteniz muhteşem. Fiyatınız yüksek ama sunduğunuz kalite bir özellik" dedi. Dünyada üretim dengelerinin değiştiğine, büyük çaplı üretimin ucuz ülkelere kaydığına dikkat çeken Geovanni, her zaman daha ucuza üreten bir ülke bulunacağını, bu nedenle yoksul ülkelere kayan büyük çaplı üretimlere aldırmamak gerektiğine değindi. Geovanni, "Tek probleminiz yüksek fiyatınız ama başka avantajlarınızla yine önemli üreticiler arasında kalabilirsiniz. Öneminizi bilin" dedi.

TASARIMCILARI İTİN: 50 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Martelli’nin Genel Müdürü Geovanni, Türkiye’nin global markalar çıkarmak için son yıllarda çok çaba sarfettiğini belirterek özellikle jean ve denimde dikkat çeken çıkışlar olduğunu söyledi. Geovanni, "Sadece denimle sınırlı değil diğer hazır giyim alanlarında da şansınız var. Doğru stratejilerle vakit kaybetmeden pazardaki yerinizi alın. Bunun için tasarımın gücü çok önemli. Yeni yetenekler bulmak için daha fazla uğraşmalısınız. DENİMDER’in organizasyonu bu açıdan çok önemli" şeklinde konuşarak, sektörün endüstriyel gücünün tasarımla buluşturulması gerektiğini kaydetti. Geovanni, Türkiye’nin çok önemli kumaş ve konfeksiyon üreticilerine sahip olduğunun altını çizerek, "Ancak Türkiye’de üretim bir takım desteklerle daha çekici hale getirilmeli. Örneğin Fas’ta üretim yaptığınızda ABD’ye çok rahat mal gönderiyorsunuz. Bu tür anlaşmaların önemi giderek artıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title