Haberler

İş Başvurusuna Gelen Herkes Müdür Olmak İstiyor Mühendis Bulamıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yeni mezun mühendis aradıklarını ancak bulamadıklarını açıkladı.

Üniversite mezunlarının CV'lerini çöpe attığını anlatan ve YÖK'e sert eleştirilerde bulunan Socar CEO'su Kenan Yavuz'dan sonra şimdi de Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yeni mezun mühendislere serzenişte bulundu. Türkiye'nin önde gelen sanayicilerinden Abdülkadir Konukoğlu, yeni mezun mühendis aradıklarını ancak bulamadıklarını açıkladı.

İŞ BAŞVURUSU İÇİN GELENLERİN İLK SORDUKLARI

Konukoğlu, "İş başvurusuna gelenler önce telefon var mı? Otomobil var mı? Oda var mı? Kaç yılda müdür olurum? sorularını soruyorlar. Eskiden böyle değildi. Şimdi müdür olmak istiyor. Arkadaş patron çocuğu bile müdür olarak işe başlamıyor" dedi.

TALEPLER BİTMİYOR

Üniversiteden yeni mezun bir mühendisin işe en alt seviyeden başlaması gerektiğini belirten Konukoğlu, şöyle konuştu: "Üniversiteyi yeni bitirmiş bir genci işe almak istiyoruz. Bir süre görüşmeler başlıyor. Ancak karşılaştığımız tablo iyi değil. Talepler bitmek bilmiyor. Fabrikada çalışacak bir mühendis önce ustanın altında çalışmalı. Bir parça üretecekse bile bunu ustayla yapmalı. Eskiden böyleydi. Ustanın altına mühendis verirdik. Şimdi kimse ustanın altında çalışmak istemiyor. 'Ne zaman müdür' olurum diye soruyor." Üniversite-sanayi işbirliği alanında atılan adımların daha da ileriye gitmesi gerektiğini belirten Konukoğlu, "Bu Türkiye'nin geleceği için çok önemli. İstihdam artışı ve refah seviyesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Gaziantep'in durumu iyi. Ancak daha da iyi olabilir. Ben işe yeni başlayacak mühendislerle sık sık konuşuyorum ve anlatıyorum. 4 yılda müdür olunmaz belki 10 yılda da" diye konuştu.

SURİYELİLERİN SADECE YÜZDE 25'İ GERİ DÖNER

TÜRKİYE'deki Suriyeli nüfusunu da değerlendiren Konukoğlu, şöyle konuştu: "Suriye'de savaş bitse bile Türkiye'ye gelenlerin sadece yüzde 25'i ülkelerine döner. Artık onlarla yamayı öğrenmeliyiz. Eskiden fabrikada çalıştıracak insan bulamazdık. Bu insanlar hizmet sektöründe çalışırdı. Ancak şimdi Suriyeliler hizmet sektörünü ele geçirdi. Buradaki çalışanlar da fabrikaların yolunu tutmak zorunda kaldı." (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sanko Holding Kenan Yavuz Ekonomi Ekonomi Ekonomi Türkiye Socar Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (234)

yeni mühendis:

Beş koyun güdemez gitmiş 2 kuruş parasıyla devlet destekli işlemler yapıyor sonra gelmiş yeni mühendis falan filan biz biliyoruz işlerin nasıl döndüğünü beyler milyonlar kazanır ama yıllarca okumuş egosu bitmek bilmez hocalar dersler imkansınzlıklar içinde mühendis olmuş hiç bir teknik bilgisi olmayan yöneticilerin Ya Okumuşta ne olmuş ustanın bildiğini bilmiyor der önce sen mühendis nedir işci nedir usta nedir onu öğren sonra yorum yap

Yanıtla28318
BİLİRKİŞİ:

YENİ MEZUNU TECRÜBEN YOK DİYE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞTIR SONRA DA TECRÜBE KAZANINCA DA ZAM VERMEMEK İÇİN YILDIRMA POLİTİKALARIYLA İŞİ BIRAKTIRMAYA ÇALIŞ SENİN GİBİLER MÜHENDİS YADA ÇALIŞAN DEĞİL ENAYİ KÖLE ARIYOR KAPİTALİZMİN UŞAKLARI OLMAYACAĞIZ BU YÜZDEN ÖZELLEŞTİRME TAMAMEN KALDIRILMALI YADA AŞIRI DERECEDE KISITLANMALI SEN İNSANA İNSAN GİBİ DEĞER VERİRSEN EN TEMBEL KİŞİYİ İŞE ALSAN BİLE O KİŞİ VERDİĞİN PARAYA LAYIK OLMAYA ÇALIŞIR AMA SEN BU KAFAYLA GİTTİĞİN SÜRECE BU MEMLEKET ADAM OLMAZ

Yanıtla1928
deniz:

tabiki özelleştirme kalkmalı memur oluncaya kadar yardırmalı memur olunca da sırt üstü yatmalı değilmi. bide memelekete teyin olunca tammammmm.

30
Köle:

Yeni jenerasyon genç nesil patronların ve devlet memurlarının sömürge düzenini yıkarak saltanatlarına son verecekler. Köle bulmakta zorlanıyorlar onun için.

Yanıtla242
MUSA:

MEMUR MU BULMAKTA ZORLANILIYOR

82
İLKOKULLU ELEK.ELEKTRONİK MÜHENDİSİ:

BEN İLKOKUL MEZUNUYUM 12 YAŞIMDA BİR ELEKTRİK VE ELEKTRONİK İŞİ YAPAN BİR ABİMİN YANINDA CIRAKLIKTAN BAŞLADIM ŞU AN 44 YAŞIMDAYIM ŞU AN BENİM ÇALIŞTIGIM ŞİRKET HOLDİNGK NE MÜHENDİSLER GELDİ GİTTİ İLKOKULLUNUN YANINA HEPSİ KAGIT KALEM ÜZERİNDEN . KAFA DERLER BUNA KAFAAAA CİNİNE DE GİTTİM İSPANYOLUNADA GİTTİM TAKTİR ALDIM İNGİLİZCEMDE SÜPER HANGİ MÜHENDİS VARSA BEN BURDAYIM . BEYFENDİLERE 5 BİN MAAŞ ARABA TELEFON GEL KEYFİM GEL ÖZELLİYİNİZ NE SİZİN ÇAKALLAR

Yanıtla538
Adınızı Yazın:

Gel sen oku mühendis ol sonra ilkokul mezununun emrinin altında çalış.

Yanıtla349
coşkun:

Makina mühendisi, MAKİNANIN BAŞINDA , Elrktrik Mühendisi trafoda, İnşaat mühendisi inşaatın başında olmalıdır. . masanın başında olursa; Makina bozulur, TRAFO Patlar, İnşaat yıkılır. .

Yanıtla135
mühendisin adı var:

mühendislerin öyle bir derdi yok asgari ücretle kötü şartları mühendise yakıştıran da suç bulun siz. yeni mezunsun çok para isteme kölelik yap sen mühendismisin şimdi diyorlar bir kaza yada kötü bi sonuç olduğunda mühendis sensin diyolar

127
coşkun:

yapma ya işletmecide gelip bunların başına müdür mü olmalı ? hakkında bilgi sahibi olmadığı işler için gelip muhendislere bağırıp cağırmalı de gitttt

03
Tüm 234 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title