Haberler

Hilmi Güler ICBC Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Güncelleme:
Abone Ol

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, dünyanın en büyük bankası olan Çinli ICBC'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler, dünyanın en büyük bankası olan Çinli ICBC'nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

TEK TÜRK KURUL ÜYESİ OLDU

22 Mayıs itibariyle Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini resmen devralan Industrial and Commercial Bank of China Limited'ın 7 kişilik yönetim kurulu üyeliğine seçilen Hilmi Güler, bankanın tek Türk Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

DOLMABAHÇE'DE BİR ARAYA GELECEKLER

Hilmi Güler, 25 Mayıs 2015 tarihinde Dolmabahçe Sarayı Mabeyn Salonu'nda ICBC'nin Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI

Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC, Tekstilbank'ın yüzde 75,5'i için geçen yıl nisan ayında anlaşmıştı. 1984 yılında Pekin'de kurulan ICBC, 'Big Four' olarak bilinen Bank of China, Agricultural Bank of China ve China Construction Bank'tan oluşan 4 büyükler arasında lider.

17 BİN ŞUBESİ VAR

3 trilyon doların üzerinde aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası olan ICBC, piyasa değeri açısından da dünyanın en büyük yedinci kurumu. ICBC'nin 17 bin 125 şubesi bulunuyor ve bunların 383'ü ise Çin dışında faaliyet gösteriyor. ICBC'nin dünya genelinde 4.38 milyon kurumsal müşterisi ve 393 milyon bireysel müşterisi var.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Tekstil Bankası Turkcell Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Dünya Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

KOMEDYEN METO:

ÇİN ÇAN ÇON. HİLMİ GÜLER AMCAN, SİZİ YÖNETMEYE GELİYOR KAÇIN

Yanıtla29
abizer:

yarin orayda dolandirirlar bakin gorun

Yanıtla65
Gokten Tas:

Haberi duzgun yapalim lutfen. ICBC ye degil sadece o bankanin Turkiyedeki istirakinde yonetim kurulu uyesi olacak. O da muhtemelen bizde kalan yuzde 25 lik hisseyi temsil etme goreviyle. Medyanin isi gucu abartmak, milleti tiklatmak. Yalanin bir turu bu da. Yeni medya, internet boyle bisey.

Yanıtla19
omermobilWeb@haberler.com:

Cin ve dunyanin en buyuk bankasi uc trilyon dolar su dunyada duzen kurulmus rakip yok ve olamaz bu banka bin yil daha calissa abdli rothschild ailesine ayak uyduramaz butun bankalarin oldugu gibi bu bankanin karindan bir payi bu aileye gider bir aile dunyanin en buyuk bankasindan 15 taneden fazla alacak gucte gelde rekabet et . Ayrica hilmi gulere basarilar.

Yanıtla26
lafi koyarmobilWeb@haberler.com:

bakan ken ne ler olduysa artik ALLAH bilir

Yanıtla21
ADAM:

Bişeye benzemiyodu ama cevhermiş demek. . . Demekki biz Adamdan Anlamıyoz buda ispatı. .

Yanıtla12
Yorumcu:

Ancak Çin Bankası nda yönetici olabilirsin

Yanıtla20
Adınızı Yazın:

Herkes bir şey konuşuyor

Yanıtla11
ali kılıç:

MKEK nu halleti sanayi bakanı iken cok başarılara imza attı elbete başarıları manşet olacak

Yanıtla00
finans kuşu:

BDDK''dan onay alma karşılığı, Hükümeti temsilen bir komiser görevlendirmiş

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title