Haberler

Hükümet kolları sıvadı! Enflasyona karşı yeni hamleler geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Japon medyasına konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, hükümetin enflasyona karşı yeni finansal araçları devreye sokma hazırlığında olduğunu söyledi. Nikkei Asia gazetesi, Aşan'ın doğrudan ifade vermeden tahvil ihracını işaret ettiğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan Japon gazetesi Nikkei Asia'ya verdiği demeçte hükümetin enflasyona karşı garanti verecek ve ülkeyi cari fazla verme yoluna sokacak Türk Lirası bazlı bir dizi yeni finansal araç hazırlığında olduğunu belirtti.

TAHVİL İHRACINI İŞARET ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Nikkei, "Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyona endeksli enstrümanlar üzerinde çalışıyor. Bunun, kur korumalı lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacağını düşünmüyorum" diye konuşan Aşan'ın doğrudan ifade vermeden tahvil ihracını işaret ettiğini öne sürdü.

YASTIK ALTI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Haberde ayrıca Asan'ın yastık altında olduğu değerlendirilen 5 bin ton altın ve altın takının fiziki altına dönüştürülebilir altın sertifikaları yolu ile finansal sisteme getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladığı da belirtildi.

KUR KORULU MEVDUATA YOĞUN İLGİ

Kur korumalı mevduata yatırımcıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını aktaran Asan, "Kişisel olarak bu yeni mevduat enstrümanları ile dövize endeksli lira hesaplarına bir ayda 150 milyar lira toplanmasını, aynı dönemde ek 5 milyar dolarında standart döviz hesaplarından liraya döndürülmesini bekliyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

ahmet say:

Allah reisimizden razı olsun yine mazlumun yanında fırsatçılara stokçulara göz açtırmıyor hamdolsun Allah uzun ömürler versin muhalefetin elinde kalsaydık anlardınız cumhurbaşkanımızın değerini

Yanıtla10820
Güray Dilli :

Şu muhalefete bir kızıyorum , zamları yaptıkları için...

1051
Çınar Saraç:

Maydanoz gelmiş buna cevap bile vermeyin üç Yaşında çocuk

530
Muhammed Nazif Dusunceli:

Guray muhalefet belediyelerde zamin puk noktasina gelmis merak etme illaki dersin zamsa birazda chp belediyelerini elestirde ciddiye alayim seni:)

93
Muhammed Nazif Dusunceli:

Cinar sen kac yasindasin yazdiklari hesabina gelmediyse yorum yazmassin sen nasil muhalefetsen oda taraftir niye zoruna gidiyor

32
Hüseyin Civelek:

Paran yoksa artık, öl.

Yanıtla791
Okan Kocabas:

Enflasyonu düşürmek istiyorsun devlet olarak ama elindeki bütün ürünlere zam yapıyorsun birde zam uygulayan marketcilere ve toptancılara baskı uyguluyorsun bu ne perhiz bu ne lahana.

Yanıtla1480
Doğuş:

Bu açıklamadan sonra zeki japonların kafası stop yapmış.

Yanıtla1156
Çınar Saraç:

Ne hamlesi zaten tüik ellerinde istedikleri gibi rakamı açıklıyorlar , enflasyonun düşmesini isteyen elektriğe yüzde 127 zam yapmaz, doğal gaza yüzde 25 zam yapmaz

Yanıtla560
Muhammed Nazif Dusunceli:

Sizin kafanizmi guzel yoksa okumanizmi yok elektirige gelen zam yuzde 50 neden bu kadar herseyi abartip yalan atmak zorunda kaliyorsunuz:)

205
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title