Haberler

İki Deneyimli Marka Otoritesinin Kaleminden "Marka Değeri"

Güncelleme:
Abone Ol

Marka Değeri, değer tabanlı yaklaşımın rekabet üstünlüğüne tahvil edilmesini pek çok örnek ve değerlendirmelerle anlatıyor.

'MARKA DEĞERİ' Ölçebilirsen kontrol edebilirsin, Kontrol edebilirsen yüceltebilirsin

Türkiye'nin önde gelen marka danışmanlarından Muhterem İlgüner ve dünyanın önder marka değerlendirme şirketi Brand Finance kurucu ve yöneticisi David Haigh'in birlikte kaleme aldığı kitap, Türkiye gündemini sık sık meşgul eden bir konuya ışık tutuyor.

Marka değerini birçok açıdan inceleyen kitap iş dünyası, akademisyenler ve bu konuda eğitim görenler için bir başucu kitabı niteliği taşıyor.

Marka değerinin önemi, stratejik pazarlama karar süreçlerine katkısı, değer tabanlı marka yönetimi konularının işlendiği 325 sayfalık "Marka Değeri" kitabı, bu konuda geliştirilmiş uluslararası ve ulusal standartlara da yer veriyor. Böylece okuyucunun, bu önemli konuyu geniş bir perspektif içerisinde anlamasına katkıda bulunuyor.

Hem şirketler hem ülkeler, küresel rekabet üstünlüklerini sağlama konusunda büyük bir uğraş içerisinde. Marka değeri, bu alanda, başarılarının ölçümü için en gelişmiş kavram olarak kabul ediliyor. Markanın değer oluşturacak şekilde yönetimi her kurum ve kuruluş için öncelikli konu haline geldikçe, marka değeri ve onu ölçecek yöntemler konusunda da bilgi arayışı artıyor.

Markanın tanımından değerlendirme yöntemlerine, muhasebeleştirmeden ve bilançoya kaydından marka ağırlığına, başarı ölçümlerinden marka lisanslamaya kadar pek çok konudaki arayışa cevap verecek şekilde hazırlanmış olan kitap, her iki yazarın da uzun yıllara varan deneyimlerinin ürünü.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

David Haigh Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title