İki DTSO'dan Kardeşlik Mesajları
Diyarbakır'ı ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) kardeşlik mesajı verdiler.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı, (DTSO) Meclis Başkanı Ertan Taşlı, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır iki DTSO'nun kardeş oda olmasını teklif etti.
Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve Meclis Başkan Yardımcısı Cemal Mercan ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ağırladığı Düzce TSO heyetine Düzce'de iki buçuk sene görev yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da eşlik etti.
BİRTANE: BÖYLESİ BİR ZAMANDA DİYARBAKIR İLE DÜZCE'NİN BİR ARAYA GELMESİ ÖNEMLİDİR
Ülkenin istikrarının sürmesinde iş erbabı kişiler ile ticaret ve sanayi odalarının önemli bir katkısı olduğunu dile getiren Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, "Böylesi bir zamanda Düzce'nin Diyarbakır'ı ziyareti çok önemlidir. Seçim çalışmalarına karşı provokasyon yapan dar bir azınlığın dışında, memleketimizin tüm insanları birlik ve kardeşlik istiyorlar. Gelmeniz bu açıdan önemlidir, Diyarbakır ile Düzce'nin bir araya gelmesi önemlidir" dedi.
Düzce'nin deprem günlerinde çok büyük acılar çektiğini söyleyen Birtane, "Bunu yaşamayan bilmez. Biz de inşallah en kısa zamanda size ziyarete geleceğiz" şeklinde konuştu.
TAŞLI: BURADA OLMAK, KARDEŞLİK MESAJIMIZDIR
Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı da, halkın hiç bir zaman birlikten kopmadığını belirterek, "Burada olmamız, bizi ayırmak isteyenlere verdiğimiz birlik ve kardeşlik mesajımızdır. Meclis adına, burada olmaktan duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum" dedi.
ASLAN: TEK RENK, TEK DİL YERİNE RENKLERİ, DİLLERİ BULUŞTURMAK EN ÖNEMLİ KAZANIMLARDAN BİRİDİR
Doğusu ve batısı ile, halkın zor zamanlarda birbirine destek çıktığını dile getiren Diyarbakır TSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ise, "Kabul etmek gerekir ki; her kesi kimliğiyle birlikte tanımak, tek renk, tek dil yerine renkleri, dilleri buluşturmak en önemli kazanımlardan biridir. Bu gibi geliş gidişleri arttırmamız gerekiyor" dedi.
ÇAKIR: BURASI DİYARBAKIR, BURAYA YATIRIM YAPILIR
Daha sonra söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ise, Düzce'li bir hemşehri olarak kabul ettiği eski başsavcılarının burada göreve başlamasından ve onun eşliğinde Diyarbakır'ı gezmekten duyduğu memnuniyeti paylaşarak, "Burası Diyarbakır, buraya gelinir, burada kalınır, buraya yatırım yapılır. Yukarı Mezopotamya'da bu iki verimli nehir arasında, peygamberlerin topraklarında kardeşliği yaşatmak buraya en yakışanıdır. Diyarbakır metropol denilebilecek bir kent artık. Biz doğal felaketle nasıl sarsıldıysak sizler de insani bir felaketle sarsıldınız. Allah o acı geçmişi bir daha göstermesin" şeklinde konuştu.
İki oda arasında, bir kardeşlik protokolünün her iki DTSO'ya yakışacağını söyleyen Çakır, "Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı Diyarbakır, yanı başımızdaki savaş ta bitince, bu huzur ortamının da etkisiyle, ticaret yoluyla hızla büyüyecektir. İnşallah sükunet ortamının sürmesiyle, Diyarbakır göçü tersine çevirecektir" dedi.
SOLMAZ: DİYARBAKIR'A YATIRIMLA İLGİLİ ÇOK GÜZEL BİR ALGI OLUŞTU
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, kendisini her iki şehirde de evinde hissettiğini belirterek, iki şehrin insanlarının ortak kültürel özellikleri olan misafirperverliğin bunda çok etkili olduğunu dile getirdi. Diyarbakır'a yatırımla ilgili şimdi çok güzel bir algı oluştuğunu da sözlerine ekleyen Solmaz, "Diyarbakır, tarım kapasitesi ve verimli güneşinin yanı sıra, 12 bin yıl geriye kadar giden medeniyet tarihi ve kültürel mirası dolayısıyla turizm açısından da verimli bir kent" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuklara, Diyarbakır TSO'nun 130. Yılı anısına hazırlanmış olan plaketler hediye edildi.