Haberler

İMKB'nin Kritik Toplantısı Yarın

Abone Ol

Yıldız Taşdelen Erli - Yönetimindeki değişiklikle kamu ağırlığının arttığı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yarın Olağanüstü Genel Kurul'a gidiyor.

Yıldız Taşdelen Erli - Yönetimindeki değişiklikle kamu ağırlığının arttığı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yarın Olağanüstü Genel Kurul'a gidiyor.

Resmi Gazete'nin 2 Kasım 2011 Tarihli mükerrer sayısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Yönetim Kurulu üye sayısı artan Borsa'da, yarın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'un gündeminde bütçe konusunun yanı sıra, 3 yeni üyenin seçimi de bulunuyor.

Üyeler, Olağanüstü Genel Kurul'da, Yönetim Kurulu'nda görev alacak aracı kuruluş temsilcilerini belirleyecek. Yapılan değişiklik uyarınca Yönetim Kurulu Üye sayısı 5'ten 7'ye çıkarılan İMKB'de, Başkan Hüseyin Erkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin görev süreleri 31 Aralık 2011 tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek, 2012 yılı itibariyle de yeni üyeler göreve başlayacak.

Hüseyin Erkan, hukuki statünün netleştirilmesi ve İMKB'nin anonim şirketleştirilmesi konusunda önümüzdeki dönemde daha rahat ve hızlı karar alınabilmesini temin edecek bir çalışma olacağını belirtirken, TSPAKB Başkanı Köksal, Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kendilerine "çok hızlı bir şekilde İMKB'nin şirketleşmesini gerçekleştirmek istiyoruz" dediğini ve "önümüzdeki aylarda bu konuda kanun çıkacağını söylediğini" bildirmişti.

Borsaların kar amaçlı birer anonim şirkete çevrilmesindeki ana etkenlerin gelişen teknoloji ve küreselleşme olduğu belirtiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title