Haberler

İnşaat Yatırımcılarının Buluşma Noktası Marka Şehirler Zirvesi Yapıldı

Abone Ol

Şehirleri şehir yapan marka değerini artıran turizm, inşaat yatırımcılarının ve belediye başkanlarının buluşma noktası Marka Şehirler Zirvesi yapıldı.

Şehirleri şehir yapan marka değerini artıran turizm, inşaat yatırımcılarının ve belediye başkanlarının buluşma noktası Marka Şehirler Zirvesi yapıldı.

Sait Halim Paşa Yalısı'nda 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen Proje İstanbul 2. Marka Şehirler Zirvesinde, şehirlerin markalaşmasına büyük ivme kazandıran gayrimenkul projeleri, turizm yatırımlarının yanı sıra akıllı şehirler, çevrecilik, enerji verimliliği, kentsel dönüşüm projelerinin önemi, zorlaşan rekabet koşulları ve çözüm önerileri gibi pek çok konu ele alındı. Bu yıl ikincisi yapılan Proje İstanbul 2. Marka Şehirler Zirvesinde, sosyo- ekonomik, çevresel ve kültürel tüm kaynakların verimli ve sürdürülebilir yönetimi, şehirleri şehir yapan insani ve sosyal açıdan yaşam kalitesini artırmaya yönelik evrensel ortak değerler ele alındı.

Marka Şehirler Zirvesinde, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Proje İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Karakaya, Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, BY Oktay Öz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, LİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, Yeniköy Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nihat Kandaloğlu, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Dağ'ın konuşmacı olarak, Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan da zirveye katılan isimler arasında yer aldı.

Zirvede önemli isimler söz aldı

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konuşma yaptığı zirvede, "Marka şehirlerimizin temelinde Anadolu'nun zenginliği yatmaktadır. Anadolu marka arazidir. Bu marka arazi üzerinde bulunan şehirleri daha yaşanılır hale getirildiği marka konut alanları ve marka şehirler kurmalıyız. Marka olmuş şehirlerimizin dışında potansiyel çok bölgemiz var. Günümüzde marka olamayan artık satamaz. Ülkemizde konut imarında markalaşma süreci başladı ve çok hızlı yol aldı. İNDER olarak 1967'den beri faaliyette olan bir derneğiz. Sektördeki yönetmelikler kanunlarla ilgili görüşleri paylaşmaktayız. Sektörde belirleyici rol oynuyoruz. Haliç'imiz eski Sadabat oldu. İstanbul'a yakışır alanlar yapıldı. İNDER olarak öncelikli amacımız kaliteli binalar, yaşanılır alanlar oluşturulması konusunda sektörün sesi olarak bu sağladığımız gelişme ve kaliteyi sürdürülebilir hale getirmek" dedi.

TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın turizmin şehirler, bölgeler ve ülkelerin markalaşmasında önemli rolü olduğuna dikkat çekerek Türkiye'nin turizmde güçlü ve yeni markalar oluşturması, bölgelerden güçlü markalar çıkması için dinamik bir marka yönetimi gerektiğini vurguladı.

Proje İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Karakaya ise konuşmasında hasta bina konusuna dikkat çekerek, binaların yaşlandıkça giderek negatif bir enerji yaydıkları ve bunun insan sağlığı üzerindeki etkisi üzerinde durdu.

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan da, "Dünya şehirlerine baktığımızda İstanbul 10 bin yıllık bir markadır. Bu güzel şehrin tüm potansiyelinin ve güzelliklerinin ortaya çıkarılmasında hepimize büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

lDünya artık akıllı kentlerin önemini kavrıyor

Şehirleri inşa eden markaları ve şehirleri şehir yapan diğer alanlardan markaların bir araya geldiği 2. Marka Şehirler Zirvesinde, özellikle terör olayları nedeniyle kaybolan ülke güvenilirliğinin, imajının yeniden inşası için çaba gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri de katıldı. Düzenlenen zirveyle ilgili Eventuum Genel Müdürü Pınar Kopuz, "Türkiye'nin, bulunduğu konum itibariyle ekonomik, sosyal ve kültürel yönden stratejik önemi büyük. Bu özellikler, ülkemizi yabancı yatırımcılar için yeni fırsatlar barındıran önemli bir pazar haline getiriyor. Daha iyi eğitim, sağlık, barınma kısaca daha iyi yaşam koşulları arayan insanlar kentlere doğru yöneltiyor" diye konuştu. Şehirlerin bu nüfus artışına ve insanların istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya ne kadar hazır olduğuna da dikkat çeken Kopuz, bu zirvede bütün bu sorunların yanıtlarının masaya yatırıldığını belirtti. Yatırımlar konusunda önemli ataklar yapılan Türkiye'de, son dönemde bazı olumsuzluklar nedeniyle hedeflerimizden geri çekilmenin yanlışlığını da söyleyen Kopuz, "Türkiye ekonomisi durağanlığı kaldırmaz. Ülkemiz küresel güçlerle rekabet edebilecek yüzlerce fırsatı bir arada barındıran kuvvetli bir ülke. Eğitim, sağlık, turizm, inşaat, üretim alanlarında yakın coğrafyanın merkezi durumunda. Bu zirve ile amacımız; Şehirlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak. Farklı alanlardan iş birliklerini çoğaltmak, teşvik etmek, kültürel, sosyal, ekonomik, çevresel alanlarda yaşam kalitesini ve etkileşimini arttırmak. Markalarımızı ve ülke imajımızı güçlendirmek. 2. Marka Şehirler Zirvesinde, kamu ve özel sektörün liderleri bir araya gelerek bu konuda ivedi kararlar alma imkanı buldular" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Safranbolu İstanbul Karakaya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title