Haberler

İnsan Çıkarmaya Değil, Almaya İhtiyacımız Var

Abone Ol

Ibm Türkiye Genel Müdürü, "İyi Tanıdığız, Bildiğiniz İnsanlar Varsa Gönderin. Ibm Olarak Bilişimin Geleceğine Yüksek Katkı Yapacak İnsanları Almaya Devam Ediyoruz. İnsana İhtiyacımız Var," Dedi.

IBM Türkiye Genel Müdürü Eray Yüksek, "Bilişim sektörünün görevi kriz psikolojisi içine girmek ve bu duygunun peşine takılmak değildir. Buradan açık davetiye çıkarıyorum. İyi tanıdığız, bildiğiniz insanlar varsa gönderin. IBM olarak bilişimin geleceğine yüksek katkı yapacak insanları almaya devam ediyoruz. İnsana ihtiyacımız var, çıkarmaya değil" dedi.

TÜRKİYE’de 70’inci yılını kutlayan IBM Türkiye’nin Genel Müdürü Eray Yüksek, Türkiye’de yaşanan kriz psikolojisini değerlendirdi. Yüksek, "Bilişim Teknolojisi’nin (BT) görevi kriz psikolojisi içine girmek ve bu duygunun peşine takılmak değildir. BT, krizden ve bu olumsuz duygu ortamından tüm ekonomi bileşenlerini ve kurumlarını çıkarıp geleceği hazırlamak ve buna uygun yeni iş modelleri geliştirmektir. Biz şu kadar küçüleceğiz, şu kadar büyüyeceğiz gibi yaklaşımlar yerine Türkiye’de her durumda büyümeyi ve müşterilerimize, istihdama ve ülkeye daha yüksek katkı sağlama stratejisine bağlı çalışıyoruz. Yatırımlarımızı durdurmak değil tam tersine hızlandırma yaklaşımı içindeyiz. Doğrusunu isterseniz IBM olarak krizin K’sını bile telaffuz etmek istemiyoruz" dedi.

Açık davetiye

Yüksek, "Kriz ortamında işçi çıkarımına gidecek misiniz" sorusuna ise ilginç bir yanıt vererek, "Buradan açık davetiye çıkarıyorum. İyi tanıdığız, bildiğiniz insanlar, varsa gönderin. IBM olarak bilişimin geleceğine yüksek katkı yapacak insanları almaya devam ediyoruz. İnsana ihtiyacımız var, çıkarmaya değil. Akıllı, bilgili, çalışacak hem şirketimiz için, hem müşterilerimizi için hem de ülkemiz için çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Ve bu insanlara karşılığında maaş, para, prim her şeyi de veriyoruz. Doğru kişileri bulmak, geleceği yaratacak insan kaynağına ulaşmak için yaşadığımız ortam tüm kuruluşlara iyi fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Organik büyüme

Yüksek, 2009 ile birlikte IBM Türkiye olarak global IBM yapısı içinde yeni bir organizasyona gidileceğini belirterek şu bilgiye verdi: "Ocak’ta geçeceğimiz yeni organizasyonda Türkiye 14 ülkenin bir parçası olacak. 14 ülke içinde bize çok benzeyen ülkeler var; Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti gibi hem iş boyutları olarak hem de iş çeşitliliği olarak. Onların tabi bir avantajları var, Avrupa Birliği fonlarından biraz gerektiği kadar, ama fazla fazla kullanıyorlar. O da kamu sektörü yatırımlarına avantaj sağlıyor. Bir kere buradaki rolümüz büyük oyunculardan olmaya devam edeceğiz. Onun için de 2009’da büyüme eksi de olsa artı da olsa biz artı büyüme planlayacağız. Artı büyüme ve üstelik organik büyümenin üzerinde bir büyüme planlıyoruz. Başarılı bir şekilde yakaladığımız büyüme ivmesini hızlandırarak sürdüreceğiz."

IBM, 2009’da Ar-Ge’ye 9 milyar dolar yatıracak

KÜRESEL krizi değerlendiren Eray Yüksek, IBM Dünya Başkanının geçen haftalarda Türkiye’ye geldiğini ve bunun ilk ziyareti olduğunu, Türkiye’nin önde gelen işadamları ve yöneticileriyle görüşme ve istişarelerde bulunduğunu hatırlattı. Kriz iklimi nedeniyle bütün dünyanın gündeminin bozulduğunu ama bundan kesinlikle bir fırsat çıkacağını belirten Yüksek, "Başkanımız görüşünü açıklarken asla ve asla kelimesinin altını tam dört kez çizerek araştırma ve geliştirmeden kısmayacağımızı söyledi. IBM, dünya çapında geçen sene Ar-Ge için 6.2 milyar dolar harcadı, bu sene de 6 milyar doların üzerinde harcayacağız. İkincisi; insana olan yatırımımız devam edecek. Çünkü hizmetler işindeyiz. Hizmetler işiyle çok net olarak açığa çıkan bir şey var. İnsana ihtiyacımız var. İnsana olan yatırımımız devam edecek. İkinci konu kendi iş modellerimizi yeniden gözden geçirip maliyetlerimizi kısacağız, ortak kullanım alanlarımızı artıracağız. IBM olarak buradan yaratacağımız katma değeri de gelişen ekonomilere ve Türkiye’nin de içinde yer aldığı gelişen piyasalar diye tanımladığımız bölgelere kaydıracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title