Haberler

Irak Pazarı İçin İstanbul'dalar

Abone Ol

Irak Pazarından Daha Çok Pay Almak İçin Türk, Alman, Iraklı Firmalar Yarın İstanbul'da Buluşuyor.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Irak pazarından daha çok pay almak ve yerleşik Irak firmalarıyla iş birliği yapabilmek için Türk, Alman ve Irak firmaları yarın İstanbul'da buluşturuyor. Türkiye İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantıya, Irak Ulaştırma Bakanı Amer Abdul-Jabbar Ismael, Irak Elektrik Bakanı Karim Waheed'i ve Almanya'nın önde gelen firmaları da katılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yapılan açıklamada, TOBB ve DEİK'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıya, Irak Ulaştırma Bakanı Amer Abdul-Jabbar Ismael, Irak Elektrik Bakanı Karim Waheed'i ve Almanya'nın önde gelen firmalarının katılacağı bildirildi. Açıklamaya göre toplantıya ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Hakkı Akil, Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, DEİK-Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, DEİK-Türk-Alman İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Emir Ali Bilaloğlu, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Franz Koller'in de katılacak.

Düzenlenecek toplantıda, "Irak'ta İş Yapma ve Spesifik Yatırım İmkanları", "Irak'taki Türk ve Alman İşadamlarının Görüşleri", "Irak'ta Türk-Alman İşbirliği İçin Temel Gereksinimler" başlıklı paneller yapılacak.

Açıklamaya göre, sözkonusu toplantı Türkiye ve Almanya arasında uzun yıllardır süre gelen iş birliklerin 3'üncü pazarlara da yansıtılması gerektiğine inanan her iki ülke temsilciliklerinin, bu konuda yakın temaslar kurmaları ve özellikle Irak pazarında karşılıklı yeni yatırım ortamlarını araştırabilmeleri için ortak bir platformda buluşturacak. (ANKA)

(EBR/BÜN)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title