Haberler

İran'dan ABD'ye Yeşil Işık

Güncelleme:
Abone Ol

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, "İran petrol endüstrisi, Amerika merkezli şirketlerin faaliyetlerine açıktır" dedi.

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, "İran petrol endüstrisi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli şirketlerin faaliyetlerine açıktır" dedi. Zengene, ayrıca Rusya'nın Türkiye'ye verdiği gazı kesmesi halinde, İran'ın gaz arttırımına gitmeyeceğini de söyledi.

İRAN PETROL PİYASASI ABD'YE AÇIK

Başkent Tahran'daki Liderler Konferans Salonu'nda düzenlenen, İran Petrolü Yeni Model Sözleşmelerinin Uluslararası Tanıtımı basın toplantısında konuşan bakan Zengene, ABD merkezli şirketlerin İran petrol endüstrisinde bulunmalarına karşı olmadıklarını söyledi.

"ABD'Lİ ŞİRKTELERE KARŞI DEĞİLİZ"

Zengene, "ABD'li şirketlerin İran petrol endüstrisinde faaliyette bulunmaları konusunda bir sorun olmadığı gibi şirketlerin çalışmalarına karşı olma durumu da söz konusu değildir. İran petrol endüstrisi ABD'li şirketlerin faaliyetlerine açıktır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA KESERSE, TÜRKİYE'YE GAZIMIZI ARTTIRMAYIZ"

Türkiye - Rusya gerginliği sonrası, Rusya'nın Türkiye'ye sevk ettiği gazı kısması durumunda İran'ın Türkiye'ye gaz ihracatını arttırıp arttırmayacağıyla ilgili bir soruya Zengene, "Biz, var olan sözleşmelere göre faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Sözleşmenin elverdiği en üst seviyede gaz gönderebiliriz. Kış mevsimi göz önünde bulundurulduğunda daha fazla gaz sevk edemeyiz" şeklinde konuştu.


Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Zengene Türkiye Dünya İran Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (52)

Mehmed:

Tayyip efendi tek adam olmak istiyordun. . Şimdi yalnız ve tek oldun. . Aferin sana

Yanıtla8215
Diyarbakırlı:

Büsküvüt müslümanları bunlar nasıl vicdanın bunu kabul ediyor, gaz artırmıyacakmış, Elhamdullilah muslümanız Elhamdulilah Türkiyede yaşıyoruz.

Yanıtla747
HÜSEYİN:

İRAN , DAHA DÜNE KADAR AMERİKAYI EN BÜYÜK DÜŞMAN İLAN EDİP KAFİRLERLE BİR ARAYA GELMEYİZ DEMEDİ Mİ? NÜKLEER ÇALIŞMALARI DOLAYISIYLE AMERİKA , İRANI YETERİNCE BASKI ALTINDA TUTARAK ZULMETMEDİ Mİ? BU İSLAM ÜLKELERİNİN HİÇ BİRİNE GÜVENİMİZ KALMADI.

Yanıtla348
DEMEDI DEMEYIN YAZIN BIR KENARA:

10 SENE SONRA IRAN ORTADOGUNUN RAKIPSIZ LIDERI OLUCAK TÜRKIYE ISE BUGÜN OLDUGU GIBI SUUDI ARAPLAARIN USAKLIGINI YAPMAYA DEVAM EDICEK.

Yanıtla3911
Doğrucu:

İran petrol ve gaz ile ekonomik olarak gayet iyi durumda. ruslardan aldığı teknoloji ile şimdilik önde gibi görünse de kesinlikle Türkiye''ye karşı güçlü bir devlet değil. Sebebi içerisinde ki Türkmen sayısı oldukça fazla olması. Öte yandan iran çin ve rusya nın destekleri ile bu gün bu saltanatı yaşıyor. yarın israil ve amerika ümüğüne çökmek için sabırsızlanıyor.

46
çakır:

yazıklar olsun müslümanlık adı altında fetba veren ülkelere haç ve ümre altında gittiğimiz ülke bile yahudiden daha karaktersiz

Yanıtla544
Rizeli Türk:

İran babası Abd ne derse onu yapıyor.

Yanıtla1532
Türkiyem:

Onlar Türkiyenin düşmanıdır Kahrılsun iran ve iran halkı kahrolsunlar

Yanıtla2522
Adınızı Yazın:

İRan hayatları boyunca hiç yabancılarla savasmamıstır hep muslumanlarla savasmıstır. gavur ulkesıdır. . .

Yanıtla838
antipkk:

Ne oldu la? Eskiden ABDye en büyük Düsman diyen asil Yüzünü mü göstermeye basladi?

Yanıtla929
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title