Haberler

İran Türkiye'ye Doğalgaz Cezası Ödeyecek

Güncelleme:
Abone Ol

İran Petrol Bakanı, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Türkiye lehine karar verdiğini ve Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15'inin ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini açıkladı.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin Türkiye ve İran arasındaki doğalgaz fiyatı anlaşmazlığında Türkiye lehine karar verdiğini ve Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15'inin ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini söyledi.

"FİYATIN YÜZDE 13 İLA 15'İ CEZA OLARAK ÖDEYECEK"

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre Petrol Bakanı Zengene, mahkemenin kararına göre, Türkiye'ye satılan doğalgaz fiyatının yüzde 13 ila 15'inin ceza olarak Ankara'ya ödeneceğini bildirdi.

"İRAN'IN TÜRKİYE'YE ÖDEYECEĞİ RAKAM ÇOK DEĞİL"

İran'ın ödeyeceği rakamın gizli tutulduğunu söyleyen Zengene, "İran'ın Türkiye'ye ödeyeceği rakam çok değil" ifadesini kullandı.Türkiye'nin mahkemede gaz fiyatında istediği indirimi alamadığını savunan İran Petrol Bakanı Zengene, "Karar, Türkiye'nin talep ettiğinden farklı" dedi.

SALI GÜNÜ AÇIKLANMIŞTI

İran'dan alınan doğalgaz fiyatında anlaşma sağlanamayınca 2012'de Ankara tarafından açılan tahkim davasının Türkiye lehine sonuçlandığı salı günü açıklanmıştı. Kararın ardından konuyu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davasında kazanılan indirimin geriye dönük olarak işleyeceğini belirterek, "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi.

"SINIRSIZ BİR SÜREÇ DEĞİL"

Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" demişti. Bakan Albayrak, Türkiye'nin İran'la yaşadığı doğalgaz fiyatındaki anlaşmazlık sebebiyle 2012 de uluslararası tahkime açtığı bir dava olduğunu ve bu davadan alınacak indirimin 1 Temmuz 2011'den itibaren geçerli olacağını da belirtmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zengene Türkiye Ekonomi Dünya İran Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Kızılsultanın Fedaisi:

merak etmeyin fiyatlara bu oranlar yansımayacak enerji bakanımız sagolsun koyunlarımız varolsun mee lesinler doya doya asgari ücret 1300 havalar soguk makarnalar sıcak sıkmasınlar canlarını onlar olan gariban vatandasa oluyor zaten vatandas kimin umrunda ki sade cay simit hesabi bile yapsan ülkenin ne durumda oldugunu anlarsınız 3 cocuk diyip duruyorlardi 3 cocuk anası babası eder 5 sadece 1 ayı cay simitle 3 ögünden aylık 900 lira para yapar 1300-900=400 doya doya yeter bozdur bozdur harca

Yanıtla526
neler olmadı neler:

adam dogru demiş her şey zamlandı 1 lira verdiyse 3 lira aldı tee 2004 ten beri bu değişmedi hep boyle neden bu kadar tepki oldugunu nicke bakınca anladım ama dedikleri dogru bu millet aç yaşamıyor mu Gaziantepli kardeşim asgari ücretli vergi verirken hakimi savcısı vergi vermiyor kırmızı ışıkta geçse ceza ödemiyor bu mu adalet dagıtan kurum bunun neresinde var adalet?adam sadece basit hesapla ortaya koymuş durumu bugun ev kiraları 400 den daha fazla ekmek 1 lira oldu 5 yılda 100 zam geldi

22
ÜLKÜCÜ HAREKET:

iran bizim babamizdir ona laf edenin agzini yirtarim

Yanıtla325
alperen:

altina imzami atarim

11
lolipop:

iran bize zorla gazi satmiyor istemezsiniz gidip baska yerden alirsiniz yalanlarla milleti kandirmayin

Yanıtla206
macuncu dayi:

Bakiyorum yobazlar ayrani yine fazla kacirnislar, hahi dune kadar fiskiyla, tezekle isinicaktiniz dilenci yobazlar

Yanıtla138
misafir:

irana tesekkur ederim ama bizim devlet bunu bir kurusunu millete yedirmez

Yanıtla136
ÜLKÜCÜ:

vallahi iran gazi keserse tas devrine doneriz sacmalamayin

Yanıtla115
HAMZA:

Bu Forumda Pkk Yandaşları Var. . . . Türkiye Pkk temizliği Yapıyolar ya, , Aslında Onlarda Endişeliler, Kaygılılar. . . . . Öleceksiniz Demiyorum. . . Gebereceksiniz

Yanıtla015
ADIMI HER ZAMAN YAZIYORUM UZMAN PSİKOLOG:

ÖYLE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ Kİ. . BU KADAR İÇ VE DIŞ DÜŞMANI OLAN TEK DEVLET VE MİLLETİZ. . . HANGİÜLKENİN BİZİM KADAR BÖYLE AÇIK İÇ VE DIŞ DÜŞMANI VAR? KAFİR SÜRÜSÜ BİTMİYOR Kİ. . . ABDULHAMİTTEN BERİDİR HEM İÇERİDEKİ HEM DIŞARIDAKİ KÜFFAR ORDUSU ÜLKEYİ BÖLMEYE VE PARÇALAMAYA DEVAM EDİYOR

Yanıtla112
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title