Haberler

İsedak Sermaye Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Forumu

Abone Ol

Kalkınma Bakanlığı Bölgesel ve Çok Taraflı İş Birliği Daire Başkanı Koç: "Çalışma gruplarının bu forum çerçevesinde yaptıkları çalışmalar, forum gündemini genişletecek, zenginleştirecek ve bu çerçevede işbirliğimizi de artıracaktır"

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Koordinasyon Bürosu'ndan Kalkınma Bakanlığı Bölgesel ve Çok Taraflı İş Birliği Daire Başkanı Selçuk Koç, "Çalışma gruplarının bu forum çerçevesinde yaptıkları çalışmalar, forum gündemini genişletecek, zenginleştirecek ve bu çerçevede işbirliğimizi de artıracaktır" dedi.

Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen "İSEDAK Sermaye Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Forumu"nda konuşan Koç, istikrarlı bir makro ekonomik sistemde ürün çeşitliliği ve piyasaların mutlaka geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Koç, bazı İslam ülkelerinde yeterince sermaye bulunmaktayken diğerlerinde sermayenin son derece ihtiyaç duyulan bir ekonomik girdi olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Bu da bir potansiyel 'kazan kazan' durumu yaratmaktadır. Bu çerçevede sermaye piyasalarını düzenleyici kurumlar arasında, İSEDAK ülkeleri arasında bu iş birliğinin genişletilmesi daha da önem kazanmaktadır. Daha güçlü bir ekonomik iş birliğine ihtiyaç duyulmaktadır ki bu da üye ülkelerin daha geniş bir ekonomik gelişimine yol açacaktır."

Forumun bu alanda önemli rol oynayacağına inandıklarının altını çizen Koç, "Sermaye piyasası düzenleyici kuruluşlar forumu, üye devletler için diyalog forumu oluşturmakta. Deneyimler için çok uygun bir platformdur. Aynı zamanda sermaye piyasalarının denetlenmesi ve gözetlenmesi konusunda da önemlidir. Çalışma gruplarının bu forum çerçevesinde yaptıkları çalışmalar, forum gündemini genişletecek, zenginleştirecek ve bu çerçevede iş birliğimizi de artıracaktır" diye konuştu.

Yeni İSEDAK stratejisi

Koç, yeni İSEDAK stratejisi ve bunun finans alanında iş birliğinin derinleştirilmesinde kullanılacak araçlarını da açıklamak istediğini belirterek, İSEDAK'ın 57 üye devletin ekonomik ve ticari iş birliğini artırmak için bulunmaz bir platform olduğuna dikkati çekti.

Finansal iş birliğinin üye devletler arasında geliştirilmesinin amaçlandığına değinen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeşitlendirilmiş portföyler ve artan yatırım fırsatları İSEDAK stratejisince tanımlanan en önemli hedeflerdir. İSEDAK stratejisinin aynı zamanda iyi tanımlanmış bir uygulama mekanizması vardır. Çalışma grupları ve proje finansmanı, bu stratejinin etkin uygulanması için önemli iki unsurdur. Bu stratejinin uygulanması çerçevesinde, çalışma grupları kurulmuştur. Bunları da İSEDAK'ın 6 iş birliği alanında yapmış bulunuyoruz. Finans alanında çalışan çalışma grubu bunlardan bir tanesidir. Bu grup, ilgili uzmanları üye devletlerde bir araya getirmekte ve hep beraber ortak endişe konuları tartışılmakta, en iyi uygulamalar tartışılmakta ve ortak bir anlayışa varılmaya çalışılmaktadır. Finans çalışma grubunun birinci çalışması, 12 Aralık 2013 tarihinde Ankara'da yapılacaktır."

İSEDAK finans çalışma grubunun bu forumun iş birliği çabalarına da katkı getireceğine inandığını anlatan Koç, "Uygulama stratejisinin ikinci uygulaması da proje fonlamasıdır. İSEDAK proje fonlaması projesi çok taraflı iş birliği projelerine fon sağlanacaktır. Yani İSEDAK stratejisine hizmet eden uygulamalar olacaktır bunlar. Yeni proje fon mekanizmasıyla İSEDAK projeleri teknik iş birliği ve insani kurumsal kapasiteyi geliştirecek projeler de gerçekleştirilmiş olacaktır" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Bosphorus Otel Selçuk Koç Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title