Haberler

İşsizlik Rakamları

Abone Ol

Gazi Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Coşkun: "Ekonomide büyüme var ama yeterince istihdam yaratamıyoruz" ING Bank Ekonomisti Kömürcüoğlu: "İşsizlikte yıllık bazda bir bozulma var. Yılın kalan kısmında kayda değer bir iyileşme beklemiyoruz"

NECİP FAZIL ÇELİK/ERDAL ÇELİKEL - Gazi Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necat Coşkun, Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ancak yeterince istihdam yaratılamadığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı haziran ayına ilişkin işsizlik verilerini değerlendiren Coşkun, işsizlik verilerinde geçen aya göre bir değişme olmadığını ancak geçen yıla göre bir artışın yaşandığını hatırlatarak, "Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizliğin artma eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. Bu şu açından önemli, geçen yıl tarım kesiminde görülen istihdam artışı bu yıl gerçekleşmedi. Buna ek olarak, tarım dışı kesimde yaratılan işlerde de bir azalma olduğunu görüyoruz. Ama biraz ayrıntılı olarak bakarsak bunun bir trendin devamı olduğu görülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin geçen yıl yüzde 2,2, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,9 ve ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 büyüdüğünü anımsatan Coşkun, "Ekonomide büyüme var ama yeterince istihdam yaratamıyoruz. Yani ekonomi şu anda 2013'te yüzde 4'ler civarında büyümeyi yakalayabilir ancak istihdam da beklenen iyileşmeyi gösteremeyebiliriz. Bunu söylemek için erken önümüzdeki bir kaç aya daha bakmak gerekebilir" ifadelerini kullandı.

- ING Bank Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu-

ING Bank Ekonomisti Muammer Kömürcüoğlu da işsizlik verilerine ilişkin, işsizlikte yıllık bazda bir bozulma olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mevsimsellikten arındırılmış verilere baktığımız zaman da benzer bir bozulma söz konusu. Yılın geri kalanına baktığımızda büyümede güçlü bir toparlanma beklemediğimiz için işsizlikte de kayda değer bir düşüş öngörmüyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

gazi üniversitesi türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title