İstanbul Bilişim Kongresi Katılımcılara Ne Gibi Katkılar Sağlıyor?
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Tosunoğlu, İstanbul Bilişim Kongresi'nin katılımcılara ne gibi katkılar sağladığını Wise TV'ye anlattı.
Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Ahmet Tosunoğlu, İstanbul Bilişim Kongresi'nin katılımcılara ne gibi katkılar sağladığını Wise TV'ye anlattı.
Tosunoğlu dünyanın en güçlü organizmalarının bilişim üzerinden ilerlediğini belirterek, "Bugün dünyaya bakarsak, bilişim adına büyük bir dönüşüm var. Örnek vermek gerekirse şuan dünyada en kalabalık yer artık Çin değil, en kalabalık yer Facebook. ve şuan için 1.4 milyar insana sahip, yani çok daha kalabalık bir mecra olmuş durumda. Bunun dışında yine hepimizin bildiği sosyal medya vs. için olsun popüler yazılımlar var, ayda 41 milyon kişi Whatsapp indiriyor. Yani böyle bir dünyanın içindeyiz. Yine 2020 yılında 26 milyar cihaz internete bağlı olacak ve daha da ileriye gidelim 20 sene sonra bir insan 5 bin tane cihaza bağlı olacak. Yani böyle bir dijital çağın ve dönüşümün içindeyiz. Dijital dönüşümde dünyada örnekler var birçok iyi firmalar var ve bunlar geçmişte yapmış olduğu çalışmalarla bugün çok öne geçmiş durumda. Biz bugün burada bu firmaların yaptıklarını göstermek istiyoruz ve oradan da kendimize bir sonuç çıkarıp hem bunları kendi kurumlarımıza kullandırmak istiyoruz hem de bunların Türkiye'de üretimini yapabilir miyiz bunu göstermeye çalışıyoruz. Burada aslında hem iyi örnekleri göstermek hem de bir taraftan bunları kendi içimizde bir motivasyon aracı olarak üretim yapma şansını yakalayabilmeyi hedefliyoruz. Burada özellikle mesaj vermem gereken 2 nokta var. Birincisi şu, teknoloji bilinirlik olsa da eğer insan hayatına dokunmuyorsa bir anlamı yok demektir. Mutlaka insan hayatını kolaylaştırmalı ve daha konforlu hale getirmeli diye düşüyorum. Dolayısıyla biz hangi teknolojiyi üretirsek üretelim mutlaka içerisinde insan hayatına dokunan bir yapısı olmalı ki hayat bulsun. Yoksa insan hayatını kolaylaştırmıyorsa bu teknolojinin bir anlamı yok demektir. Bir diğer husus da ülkelerin sosyal gelişimi ile ilgili hem ekonomik kalkınması ile ilgili. Bilişim kadraj görevi gören bir noktada. Bugün dünyadaki büyük şirketlere baktığımızda bilişim şirketlerinin çok daha fazla önde olduğunu ve ülke gelişimine katkı sağladığını görebiliyoruz" dedi. Tosunoğlu, gelecek dönemlerde bilişimin çok daha fazla hayatımıza temas edip, kolaylıklar getireceğinin de altını çizdi.