Istanbul Jewelry Show" Kapılarını Açtı
Türkiye mücevher sektörünün yanı sıra 110’u aşkın ülkeden sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği Uluslararası Fuar Organizasyon firması UBM Rotaforte tarafından düzenlenen “Istanbul Jewelry Show” Ekim Fuarı, CNR Expo’da 41’inci defa kapılarını açtı.
Türkiye mücevher sektörünün yanı sıra 110'u aşkın ülkeden sektör profesyonellerinin yakından takip ettiği Uluslararası Fuar Organizasyon firması UBM Rotaforte tarafından düzenlenen "Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı, CNR Expo'da 41'inci defa kapılarını açtı.
6 milyon lira değerindeki şans mücevherleri koleksiyonundan, bir milyon liralık "Pırlantalı Satranç Seti"ne, tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezikten 800 adet pırlantalı tesbihe kadar pek çok göz alıcı ürün Istanbul Jewelry Show'da görücüye çıktı.
Zen Pırlanta Istanbul Jewelry Show'a özel, 1 milyon lira değerinde "Pırlantalı Satranç Seti" hazırladı. 10 kg altın kullanarak hazırlanan tasarımda 300 karat siyah ve 285 karat beyaz pırlanta yer alıyor.
Atasay'ın en dikkat çeken ürünleri ise tamamı el örgüsü 61 sıra Trabzon bilezik ve 800 adet pırlantanın yer aldığı mine işlemeli tesbih.
Ariş Firması ise hem taç hem de gerdanlık olarak kullanılabilen özel tasarımını görücüye çıkardı. Toplam 5.5 karat 260 adet pırlantanın kullanıldığı gerdanlık ilgi odağı oldu.
Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere, İtalya, Lübnan, Litvanya, Meksika, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Tayland ve Kore'den toplam 15'i aşkın ülkeden 800'ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyon ve ürünlerini sergiliyor.
UBM Rotaforte Murahhas Aza'sı Şermin Cengiz, "2023'teki 12 milyar USD'lik ihracat hedefine doğru hızla koşuyoruz. Geçtiğimiz yıl, mücevher ihracatının 3 Milyar 108 Milyon 750 bin USD'ye ulaştığı önümüzdeki beş yıllık hedefte bu rakamın 5 Milyar USD olarak öngörüldüğü, 2023'te ise 12 Milyar USD mücevher ihracatının hedeflendiği Türkiye'de bu ihracatın yüzde 80'i "Istanbul Jewelry Show" da gerçekleşiyor" dedi.
Dünyanın en büyük kuyumculuk ülkesi olmayı hedefleyen Türkiye'nin, 30 yılda çok büyük yol katettiğini belirten Şermin Cengiz; "Bugün Türkiye Mücevher sektörüne baktığımızda 30 yıl içerisinde, gerek sektörün, gerekse Istanbul Jewelry Show'un Türkiye mücevher ihracatına çok büyük katkı sağlayarak, beraber yol aldığını görüyoruz. Sektör, artık uluslararası kulvarda mücevher sektöründe tek tabanca olan İtalyanlar'la yarışıyor. Öyle ki, Mücevher İhracatçıları Birliği Ağustos ayı mücevher sektörü verilerine göre, mücevher sektörü Ağustos ayında yüzde 133,84 ile 2015 yılının miktar bazındaki en yüksek ikinci ihracatına imza atarken değer bazında artış oranı ise yüzde 25'lere ulaştı" açıklamasını yaptı. - İSTANBUL