İstanbul Kids Fashion Fuarı Başladı
İstanbul Kids Fashion Fuarı Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 27 Temmuz’da kapılarını ziyarete açtı.
İstanbul Kids Fashion Fuarı Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 27 Temmuz'da kapılarını ziyarete açtı. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca tarafından açılışı yapılan fuara İspanya, Ukrayna, Almanya ve Türkiye'den 200 marka katılım sağladı.
İstanbul Kids Fashion Uluslararası Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, 27 Temmuz'da İstanbul Fuar Merkezi 9 ve 10'ncu salonlarda ziyarete açıldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerinin yoğunluğu ile dikkat çeken fuar, ilk gününde beklenenin üzerinde hareketli geçti. Açılışta konuşan ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, sektörlerin ve girişimcilerin üretimden gelen gücünü doğru kullanması gerektiğini belirtti. Birlik ve bütünlük mesajı veren Koca, 21. yüzyılın teknoloji ve nimetlerinden istifade etmek gerektiğini ifade etti. Koca, "Özellikle içinde bulunduğumuz durumun ülkemiz, demokrasimiz ve insanımız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin kazandığı katma değeri artırabiliyorsak, üretimden gelen gücümüzü kullanabiliyorsak bu hepimiz için çok anlamlı olacaktır. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edelim, üretimden gelen gücümüzü kullanalım. Bu gücümüzü kullanırsak Türkiye'de aç, eğitimsiz, kandırılmış insan kalmaz. O nedenle üretimin gücü çok önemli. Biz üreticiler ve girişimciler olarak üretimin çarklarından aldığımız gücümüzle hiçbir şeyden taviz vermeden çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizim için önemli olan üretimden gelen gücümüzü genel halka yansıtmak. Atatürk Havaalanı'ndan kalkan bir uçak ile 4 saatlik mesafede dünyanın yarısına gidebilir ve ihracat yapabiliriz. Yeter ki çalışmaya, üretmeye, bilgimizi ve kültürümüzü geliştirmeye niyetimiz olsun. Bugünkü yangını söndürmede ülkelerin, kurumların ve bireylerin yapması gereken var. Biz gücümüzü üretimden devletimiz ise gücünü adalet, demokrasi ve insan haklarından alıyor. 21. yüzyılın teknoloji ve nimetlerinden herkes istifade etmek ister. Bunu da üreterek sağlayabiliriz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Birbirimize olan inancımızı sırt sırta vererek, 4 saatlik uçuş mesafesinde dünyanın yarısına ihracat yapma potansiyeline sahip olan bu topraklarda, üretimden gelecek gücümüzü doğru kullanmak sureti ile bu bölgede lider olabilecek güce sahibiz" dedi.
Fuarların hem katılımcılarına hem de ziyaretçilerine yeni ticari işbirlikleri ve sektöre dair en son yeniliklere ulaşma fırsatları sunduğunu ifade eden UBM ICC Genel Müdürü Erdal Baykara ise, İspanya, Almanya, Ukrayna ve Türkiye'den 200 markanın katılım sağladığı fuarı Avrupa, Asya ve Ortadoğu bölgelerinden satın alma yetkilileri ve sektör profesyonellerinin ziyaret ettiğini ve ihracat potansiyelinin artacağını ifade etti. Erdal Baykara, dünyanın 8. büyük hazır giyim ihracatçısı olan ve dünya tekstil ticaretinde köprü vazifesi gören Türkiye'nin 2014 yılında 220,8 milyon dolar olan bebek giyim ihracatını 2015 yılında yüzde 4,7'lik bir artışla 231,1 milyon dolara yükselttiğine dikkat çekti. Baykara, şöyle devam etti:
"2016 yılının ilk çeyreğine bakıldığında ise yine bebek giyim eşyası kalemlerinden biri olan dokuma bebek giyim eşyası ihracatının en fazla ihracatı yapılan ürünler arasında yerini aldığı görüldü. Bu ürün grubunda geçen yıla göre yüzde 30 artış ile 27,6 milyon dolar ihracat kaydedildi".
İstanbul Kids Fashion Fuarı tasarım odaklı etkinliklere yer veriyor
Bebek ve çocuk modasında 0-16 yaş arası 2016 sonbahar-kış koleksiyonlarının görücüye çıktığı İstanbul Kids Fashion Bebek, Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı'nda bebek ve çocuk giyim ve abiye, iç çamaşırı, çorap ve aksesuarlar, bebek ve çocuk ev tekstilinin yanı sıra hamile giyim ve aksesuarları ürün grupları yer alıyor. Bu arada Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi koordinatörlüğünde düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk Modası Dönem Kıyafetleri" ilk kez İstanbul Kids Fashion Fuarı'nda sergileniyor. Çoğunluğu siyah beyaz fotoğraflarda kalmış 50'li yıllardan 90'lara uzanan çocuk modasının hikayesi, dönem kıyafetlerinden oluşan sergi ile geçmişten günümüze taşıyor. 5 parçalık özel koleksiyondan oluşan kıyafetler, 1950-1990 tarihleri arasındaki 10'ar yıllık dönemleri sembolize ediyor. Ayrıca yine Nişantaşı Üniversitesi Moda Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından İstanbul Kids Fashion için özel olarak hazırlanan 'Cıvıl Cıvıl Kapalıçarşı' konseptli rengarenk çocuk kıyafetleri de fuar süresince fuar alanında ziyaretçilerle buluşuyor. Toplam 15 kıyafetten oluşan iki sergi, Yrd. Doç. Dr. Saniye Çiğdem Koçak, Öğretim Görevlileri Fatma Öztürk, Bahar Yıldız, Dilek Akdemir'in rehberliğinde öğrenciler tarafından ortaklaşa hazırlandı.
İstanbul Kids Fashion, Moda Fotoğrafları Karma Sergisi ile moda fotoğrafçılığına da dikkat çekiyor. Nişantaşı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Program Başkanı Ayşegül Kaplan Bağcı koordinatörlüğünde hazırlanan sergi, programda yer alan 40 öğrencinin kıyafetin tasarımı kadar onu nasıl sunmak gerektiğine de dair fotoğraflarından oluşuyor.
İstanbul Kids Fashion, 'Hikayeden Elbiseler' konseptli kıyafet tasarımları ile de fuara renk katıyor. Çocuk gelişiminde hikayelerin önemine dikkat çeken Sisimama tarafından tasarlanan 'Hikayeden Elbiseler' çocukları okumaya teşvik etmekle kalmıyor, ebeveynleri hikaye anlatmaya da yöneltiyor.
İstanbul Kids Fashion, Türkiye'nin ihracat hedeflerine ve İstanbul'un moda başkentleri arasında hak ettiği yere ulaşmasını desteklemek üzere Nişantaşı Üniversitesi işbirliğiyle bir panel düzenliyor. Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Saniye Çiğdem Koçak'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde Ekonomist Dr. Fatih Anıl, 'Türkiye Ekonomisi ve Tekstil Sektörüne Genel Bakış', Tasarımcı Fırat Neziroğlu, Tasarımcı Nejla Güvenç ile Triko Tasarımcısı ve Örme Sanatçısı Seda Acar "Gelecekte Tasarım ve Yeni Teknolojiler" konularını ele alacak. - İSTANBUL