Haberler

İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması Tamamlandı

Abone Ol

Çorum Hitit Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması" projesi tamamlandı.

Çorum Hitit Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim İçin Sektörel Talep Araştırması" projesi tamamlandı.

Proje değerlendirme toplantısına Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, işadamları, fakülte dekanları ve öğretim görevlileri katıldı. Toplantıda bir açılış konuşması yapan Proje Koordinatörü Yar. Doç. Mustafa Bilgin, amaçlarının karşılıklı arz-talep dengesi içerisinde vasıflı eleman sorununa rasyonel çözümler üretmek ve bu süreçte bölgesel kalkınmaya dinamik bir katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir bir kalkınma ekseninde bilginin üretilmesi ve kullanılması bağlamında üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin özellikle uygulamaya yönelik teknolojik ve sosyal imkanlardan yararlandırılabilmesinde üniversite-sanayi işbirliğinin önem kazandığına vurgu yapan Bilgin, bu nedenle üniversitenin mevcut ve potansiyel imkanlarının sanayiye aktarılması gerektiğini belirtti. Üniversitede görev yapan öğretim elemanlarının bilgi birikimleri ve teorik yaklaşımları ve üniversitenin laboratuar

imkanlarından sanayi ve hizmet sektörlerinin yararlanması gerektiğini vurgulayan Bilgin, "Çünkü dinamik bir üniversite-sanayi işbirliği bölgesel kalkınma noktasında sinerji etkisi oluşturacaktır. Tarafların imkanlarının belli bir sistematik dahilinde karşılıklı kullanılmasıyla, her iki tarafın ayrı ayrı kendi başlanma sağlayacakları fayda toplamından daha büyük faydalar elde edilecektir. Teknoloji ve bilgi çağı, geride kalmayı yada yerinde stabil bir yapıyı asla kabul etmemektedir. Dolayısıyla hizmet

yada üretim sektöründe rekabet küresel bir boyutta her alanda devam etmektedir. Bu yarışta başarılı olmak ve en önde olmak, makro düzeyde her ülkenin, mikro düzeyde her sektör ve işletmenin var oluş amacı ile ayrılmaz bir bütünlük içindedir. Temel olarak üretim maliyetlerinin minimuma çekilmesi, üretkenliğin maksimum olması rekabet edebilmenin temel unsurlarıdır. Ancak; insan kaynaklarına yapılan yatırım ve beşeri sermayenin bu yarışta son derece önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Hepsi bir yana yetişmiş

insan kaynaklan ve rekabetin diğer unsurları arasında iyi bir koordine ile amaca yönelik iş birliğinin sağlanması zorunluluğu gerekmektedir" diye konuştu.

İstihdamın bugün tüm dünyanın yakından ilgilendiği temel konuların başında geldiğini, istihdamda ise vasıflı elemanın önem arz ettiğinin altını çizen Bilgin, "Bu projenin temel amacı iş dünyasının ihtiyacı olan vasıflı ara elemanların yetiştirildiği meslek yüksek okullarında verilen eğitimin ve bu okullardan mezun olan öğrencilerin yeterliliklerinin iş verenlerin bakış açısıyla değerlendirilmesidir. Piyasaların ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün temini noktasında olaya arz-talep ekseninde yaklaştık;

mesleki eğitimi üstlenen kurum olmamız ve piyasalara yetişmiş ara eleman sağlamamız hasebiyle kendimizi konunun arz boyutunda, iş piyasalarını da talep boyutunda ele aldık" şeklinde konuştu.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hitit Üniversitesi Mustafa Bilgin Ekonomi Çorum Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title