Haberler

İsveç'te Arabasını Sokakta Yıkayanlara Bin Euro Ceza

Güncelleme:
Abone Ol

İsveç'teki Jönköping Belediyesi, bahçede ve sokakta otomobil yıkanmasını yasakladı. Yasağa uymayanlara büyük para cezası kesiliyor.

İsveç'teki Jönköping Belediyesi, bahçede ve sokakta otomobil yıkanmasını yasakladı. Yasağa uymayanlara bin euro ceza kesilecek.

ÇEVREYE ZARARLI

Jönköping Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, otomobillerin sokakta yıkanmasının çevreye zarar verdiği belirtilerek bu işlemin belediyenin tahsis ettiği alanlarda ve benzin istasyonlarında yapılması gerektiği ifade edildi.

PARA CEZASI KESİLECEK

Açıklamada, yasağa rağmen arabalarını sokakta ya da bahçede yıkayanlara 10 bin kron (bin euro) ceza kesileceği vurgulandı.

YIKANAN ARABA ÇEVREYE 20 BİN EURO ZARAR VERİYOR

Belediye, yasak kararını "YouGov" şirketinin araştırmasının ardından aldı. Araştırmaya göre, İsveç'te yılda yaklaşık 30 milyon araç sokakta ya da bahçelerde yıkanıyor. Ağır metaller, benzin-mazot ve kimyasalların suya karışarak doğaya verdiği zararın her bir araba için 20 euro olduğu hesaplandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Jönköping Ekonomi Dünya İsveç Otomobil Yaşam Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

hakuna matata:

orası isveç en düşük maaş 4000 avrodur herhal

Yanıtla24
KOKO:

YA NÜKLEER SİLAHLANMALAR ONLAR NE OLACAK ÖKÜZLER

Yanıtla33
Dik Başlar:

ya baboni böle ufak şeylerle doğayı kurtaramazsınız. . . Fabrikaların saldığı zehirleri yoke deceksiniz. . nükleer pislikleri yok edeceksiniz. .

Yanıtla15
metin şahin.:

nerde bu suyun bollugu leyn

Yanıtla31
Sami kesgin:

Şimdi üzüldüm ben arkadaşlar! Şöyle kapının önüne arabanı çekip, komşunun bahçesini filan iyice rezil ederek, yolları köpük içinde bırakarak, teybini sonuna kadar açarak, komşuların rahatsız kimin şeyine diyerek bir arabada yıkayamazsak olur şimdi.

Yanıtla02
türkoğlu hacı:

bahçeye bakmada logara giden her suyun ister ev de ister sokakta yıkanmasında bence mahsuru asfaltı tahrip eder diye yasaklanmalı yoksa ne alaka arıtma petrol istasyonuyla yıkamacıda yıkayanların suyunu ayırt ediyorda sokkta evde yıkayanların suyunumu ayırt edemiyor

Yanıtla11
NiğdeliMobil-IOS:

Benzinciler ve oto yıkamacıların su atıkları nereye gidiyor bu suları depoluyorlarmı o sularda zaten bi yolla doğaya karışıyor bunlar vatandaşın hobilerini engellemek esnaflara kanalize etmek vergi arttırmak için yapılıyor doğayla alakası yok

Yanıtla10
CİLALAMACI:

BELEDİYE BAŞKANININ KARDEŞİNİN OTO YIKAMASI VAR HERHALDE

Yanıtla10
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title