Haberler

Kabine bir ay aranın ardından toplanıyor! Ana gündem yarın açıklanacak enflasyon rakamları

Güncelleme:
Abone Ol

Milyonlarca emekli ve memurun gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek Kabine toplantısında olacak. Ana gündem maddesi yarın açıklanacak enflasyon rakamları olacak zirveye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün yaklaşık bir ay aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

EKONOMİ BAŞLIKLARI GÜNDEMDE

Toplantının ana gündeminin ekonomi olması bekleniyor. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı belli olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek.

VERGİ TASLAĞI VE ENFLASYONLA MÜCADELE DE MASADA

Toplantıda tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış da görüşülecek. Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgi verilecek. Kabinenin diğer bir önemli başlığı da terörle mücadele operasyonları olacak.

ATEŞKES ADIMLARI DA MASAYA YATIRILACAK

Toplantıda 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun da ele alınması bekleniyor. Bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da gündemde olacak.

TEMMUZ AYINDA YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konu başlıklarına yönelik çalışmalarını da kabinede sunacak.

KURUM VE MEMİŞOĞLU DA TOPLANTIYA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da kabine toplantısına katılacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İklim Değişikliği Sağlık Bakanlığı Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Murat Kurum Politika Ekonomi Güncel Kabine Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Abdullah KARAMAN:

Ana gündem; memura, elektriğe, akaryakıta zam. işçiye,emekliye, asgari ücretliye sabredin, dış güçlerin baskısı var, padişahım çok yaşa.

Yanıtla11107
Gjerj Kastoroiti:

bütün boş insanlar ve liderleri toplanıyor nereyi satsak kaldimi acaba die

129
Ata_Mete:

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü bu toplantıdaymış-Hadi ordan!

018
ARSLANOĞLU Hakan:

Emekliye zam beklenirken, Elektriğe zam yaptılar.

Yanıtla2107
murat dural:

Bence Meclis Seçimlere kadar fes edilsin hiç bir işe yaramıyor oradaki vekiller.

Yanıtla179
Mhmt xxx:

İşe yaramaz olurlar mı sadece kendilerine zam konusu oldumu meclis full oluyorya meclise gelmek için yol kathedip yorulıyorlar ya bu iş değilmi

116
murat dural:

Kabine nin nasıl Çalıştığı aşikar niye toplanıyor ki?

Yanıtla249
fikret ipek:

KİMSE UMUTLANMASIN.M.ŞİMŞEK BAKANKEN DAR GELİRLİYE EKMEK YOK.HANİ 3600 ADI BİLE YOK.ÜCRET ADALETİ ÖYLE BOZULDUKİ,DÜZELTMEK İMKANSIZ.M.ŞİSEK REİSİ FENA FİRENLEDİ.ÇALIŞAN MEMURA 8077 VERİLİRKEN EMEKLİŞSİNİ PAS GEÇİREN KARARNAMEYE REİS NASIL İMZA ATTI.AKP BU ADALETSZ UYGULAMADAN ÇOK BÜYÜK OY KAYBI YAŞADI.

Yanıtla131
Yasef Behar:

Boşu boşuna masraf ve zaman kaybı

Yanıtla230
Hayri:

emekli neden bu toplantıyı beklesin c başkanı yardımcısı daha dün her hangi bir zam sözkonusu değil dedi yılın başında 1 yıl artış yok dendi daha kim neyi beklicek

Yanıtla020
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title