Haberler

Karayolları Genel Müdürü Turan

Abone Ol

Karayolları Genel Müdürü Turan: - "Yol altyapılarımız vatandaşlarımızın seyahatlerini daha güvenli kılıyor"-"Kurban Bayramı tatilinde, Türkiye genelinde 28 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, bu rakam önceki yılların ortalamasının altındadır"- "Türkiye'de son 12 yılda 17 bin 500 kilometrelik yol, 120 kilometrelik tünel, 4 bin kilometreye yakın da köprü yaptık"SARAYBOSNA (AA) - Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Türkiye genelinde 28 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, bunun ortalamanın altında bir rakam olduğunu söyledi.

Karayolları Genel Müdürü Turan: - "Yol altyapılarımız vatandaşlarımızın seyahatlerini daha güvenli kılıyor"- "Kurban Bayramı tatilinde, Türkiye genelinde 28 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, bu rakam önceki yılların ortalamasının altındadır"- "Türkiye'de son 12 yılda 17 bin 500 kilometrelik yol, 120 kilometrelik tünel, 4 bin kilometreye yakın da köprü yaptık"SARAYBOSNA (AA) - Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Türkiye genelinde 28 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, bunun ortalamanın altında bir rakam olduğunu söyledi.Turan, Cengiz İnşaat tarafından yapımı tamamlanan Vlakovo-Tarçin otoyolunun açılışı için geldiği Bosna Hersek'te AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Türkiye'de günde ortalama 10 kişinin trafikte hayatını kaybettiğini ifade eden Turan, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında ölümlü kaza sayısının azaldığını belirtti.Ülkede yapılan yol altyapısının vatandaşların seyahatlerini daha güvenli kıldığını anlatan Turan, bu kapsamda, geçmiş yıllara göre büyük ilerleme kaydedildiğini bildirdi.Karayolları Genel Müdürü Turan, Türkiye'de son 12 yılda 17 bin 500 kilometrelik yol, 120 kilometrelik tünel, 4 bin kilometreye yakın da köprü yapıldığını söyledi.Tüm bu çalışmaları Türk müteahhitlerinin gerçekleştirdiğine işaret eden Turan, şöyle konuştu: "Türkiye son yıllarda, özellikle karayolu ulaşım projelerinde büyük bir atak yaptı ve müteahhitlerimiz bu projelerde edindikleri tecrübeleri artık bütün dünyada uyguluyorlar. Hem başarılı çalışmalar yapıyorlar, hem de rekabet edebiliyorlar. Yetişmiş insan gücümüz var, yetişmiş teknik ekibimiz var, teknolojimiz var. Mühendislerimiz, müteahhitlerimiz bütün dünyada edindikleri bu deneyimleri uygulama fırsatı buluyor, ülkemizi hem yurt dışında temsil ediyor, hem de ülkemize kaynak aktarıyorlar. İnşaat sektörü bizim için çok önemli."Turan, karayollarının ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Ülkemizin 74 vilayeti yüksek standartlı yollarla bağlandı. Yolların fiziki ve geometrik standartları yüksekti. Bunlar, her şeyden önce, bu yollardan faydalanan insanların emniyetli bir şekilde seyahat etmesini sağladı. Kalitesi yüksek olan bir ulaşım hizmeti sunduk. Ulaşım altyapısı da ülkenin diğer sektörlerinin temelini oluşturuyor ve onların gelişmesinde, özellikle dengeli kalkınmada çok önemli katkılar sağlıyor. Bu da ülkemizde gerçekleşmiş durumda. Bundan sonra daha da yaygınlaşacak." .

Kaynak: AA / Ekonomi

Kurban Bayramı Turan Cengiz Cahit Turan Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title