Haberler

KDV indirimine uymayan marketlere idari para cezası uygulanacak, enflasyon timleri de fırsatçılara göz açtırmayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini açıkladı. Bu kararla birlikte marketlerdeki fiyatların da yüzde 7 oranında düşmesi bekleniyor. Bu düzenlemeye uymayan marketlere ise idari para cezası kesilecek, ayrıca enflasyon timleri de marketlerde denetimde olacak.

Türkiye'de artan enflasyon rakamları en çok gıda ürünlerine yansıdı. Özellikle un, makarna ve yağ fiyatlarında ciddi bir yükseliş meydana geldi. Hal böyle olunca vatandaş da devletten adım beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirildiğini bildirdi.

GÖZLER MARKETLERE ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler marketlere çevrildi. Doların yükselişe geçmesinin ardından fiyatları anında değiştiren marketlerin KDV indiriminin ardından nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu. Vatandaşlar, bazı marketlerin indirimden kaçınmaya çalışmaması için gereken önlemlerin alınmasını talep etti.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK

Devletin KDV indirimini vatandaşlara yansıtmayan marketler cezadan kaçamayacak. Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Denetleme Kurulu Yönetmeliği kapsamında marketlere 14 bin 860 lira ile 143 bin 860 TL arasında idari para cezası kesilecek.

ENFLASYON TİMLERİ OLUŞTURULACAK

Ayrıca denetimler bunlarla da sınırlı kalmayacak. Enflasyonla mücadele için gerçekleştirilen uygulamaların raflara yansıyıp yansımadığını kontrol etmek için Enflasyonla Mücadele Tim'leri oluşturulacak. Bu timler vatandaşın cebinden haksız para almaya çalışanların anbean ensesinde olacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

KDV Desteği Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Davut Pancar:

Yarın 40 tl olan çay fiyatını 45 tl yapıp yüzde 7 indirim yapıp tekrardan 42 tl millete satarlar.

Yanıtla287
Salih ÇAKIR:

Fiyatlar nerelere gitti haberiniz var mı? Yüzde yedi ile kurtulacak hali mi kaldı milletin?

Yanıtla666
Bozkurt :

Adam sebzeye-meyveye yapıştırmış yüzde 250 zammı, senin yüzde 7 KDV indiriminin ne espirisi olacak arkadaş? Neyin cezasını, kimden keseceksin? Var mı bunun hukuki alt zemini? YOK. Serbest piyasa ekonomisi. Ben istediğim fiyattan satarım. Sen ister, istersen alma.

Yanıtla558
Serdar Sekman:

Kusura Bakma Reis bu KDV indirimi ile en fazla 1 TL indirim yaparlar, oysa Ürünler her gün zamlanıyor Bu Ekonomi ile asla 2023 seçimini Kazanamazsınız. Kamuda israf Şeffaf olmayan ihaleler Yüksek vergiler Yabançı yatırımçıyı ülkeden uzak tutuyor . ülke iflasın eşiğinde.

Yanıtla645
Demir Acer :

Serbest pazar yani modern kölelik sistemi misir firavun döneminde bile kölelerin daha cok haklari vardı, yil oldu 2022 durum dahada vahim, zengin fakikada milyonlar kazaniyor fakir bir tl nin hesabini yapiyor.

Yanıtla042
Demir Acer :

Kdv indirimi fiyat ta yansimiyacak aksine gunde ortalama yuzde iki artacak , serbest pazar alabilen alir, isteyen almasin simit yisin, o marketlere vur bakalim iki hafta mühür bak o zaman nasil yansir. Malesef kanunen yapamazlar yasak.

Yanıtla1032
Mehmet Vatandaş:

her zaman yaptıkları gibi bu gün 2 tl bindirir yarın 1 tl indirirler

Yanıtla139
hasan :

enflasyonun asıl sebebi elektirik ve akaryakıt zamlarıdır yapılan zamlar geri alısın o zaman zam sebep enflasyon sonuç olarak karşımıza çıkacak

Yanıtla139
Ömer Can:

Devlet bu yamyamların önüne tek bir şekilde geçebilir. "Kendi pazarını kurarak". Bir zamanlar tanzim çadırı projesini daha detaylı olarak ele almalı. Kendi toprağını ekmekli kendi yağını, şekerini, çayını kendi marketlerini kurmalı.

Yanıtla2019
Doğuş:

Tarımkoperatifi kurduya haberin yokmu.ama fiyatlar diğer market ile aynı

319
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title