Haberler

Kendilerine teklif edilen zammı beğenmeyen Migros Depo çalışanları, iş bıraktı

Güncelleme:
Abone Ol

Trendyol ile başlayan Yurtiçi Kargo ve Yemek Sepeti ile devam eden iş bırakma eylemine bir yenisi daha eklendi. Migros Esenyurt Deposu'nun sendikalı işçileri, yüzde 8'lik zammı kabul etmeyerek eyleme başladı.

Son zamanlarda alevlenen iş bırakma eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Teklif edilen yüzde 8'lik zammı kabul etmeyen Migros Esenyurt Deposu'nun sendikalı işçileri iş bıraktı.

LOJMAN ÜZERİNDEN BASKI

Taşeron şirket Us Grup'un patronunun işyerindeki sendikal örgütlülüğü kırmak için başka illerden getirttiği işçilere kaldıkları lojmanlar üzerinden işe devam etmeleri yönünde baskı yaptığı belirtilirken, iş bırakma eylemlerine tüm işçilerin destek verdiği öğrenildi.

"BUGÜN BİZ KONUŞACAĞIZ"

DGD-SEN'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Esenyurt Migros Depo'da ücreti kabul etmediğimizde bize kapıyı gösterenlere iş bırakma eylemimizle cevap veriyoruz, müdür yardımcısına da açıkça söylüyoruz: Biz işçi kürsümüzü kurduk. Bırakın bugün biz konuşalım. Biz konuşacağız" denildi.

"CARREFOUR DEPO'DAKİ KARDEŞLERİMİZ HABER BEKLİYOR"

Sendika Genel Başkanı Neslihan Acar ise Carrefour Depo'daki işçilere dikkat çekerek, "Pandemi boyunca Migros, Carrefour ve tüm depolarda canımız pahasına çalıştık. Carrefour Depo'daki kardeşlerimiz de bizden haber bekliyor! Taleplerimizi karşılayın!" dedi.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ

  • Yüzde 70 zam yapılsın.
  • İşten atılan arkadaşımız işe geri alınsın, kimse işten atılmasın. Kimse işiyle, lojmanıyla tehdit edilmesin. Mobbingler son bulsun.
  • Lojmanın koşulları düzeltilsin.

TAŞERON ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Öte yandan konu hakkında bir açıklamada taşeron şirket Us Grup'tan geldi. Firmadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Esenyurt'ta yer alan Us Grup olarak tarafımızdan işletilen Migros Avrupa Dağıtım Merkezi'nde yıllık %8 olduğu iddia edilen ücret artışı tamamen yanlış ve spekülasyona yöneliktir. Söz konusu işyerinde toplam çalışanların içinde sadece %15'i asgari ücretli olup geri kalan tüm çalışanların ücreti asgari ücretin üzerindedir. Çalışanların 2021 yılı brüt ücretlerine, minimum 2022 asgari ücret seviyesinde olmak üzere, ortalamada %39 artış gerçekleşmiş, prim gelirleri ile beraber tüm çalışanların toplam brüt gelirleri ortalama %54 artmıştır. Tesiste çalışan tüm çalışanlarımızın ayrıca yasal ve sosyal hakları verilmektedir.

İlgili işyerinde hukuk dışı eylemlerin devam etmesi, işyerinin işgal edilmesi, operasyonun durdurulması ve zarara uğratılması anlamına geldiğinden, son verilmemesi durumunda yasal süreci başlatacağımızı bildiririz. Çalışanlarımızı bu ve benzer spekülasyonlara itibar etmeyerek kanun dışı bir eylem içinde yer almamaya ve sağduyu ile hareket etmeye davet ediyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Hüseyin Ataoğlu:

Beğenmiyorsan Bırakırsın... Özgür bir ülkedesin... Sizden Daha kalifiyeli iki üniversite mezunları daha düşük maaşla fabrikalarda çalışıyor... Hem de gece gündüz izinsiz...

Yanıtla37327
akr:

hadi ya sırtlarında kırbaç izleride varmı

429
ERTEKIN SARIKAYA:

Dalgamı geçiyorsun açıklanan enflasyon bile %36 her şey %60 70 zamlanmışken %8 ile nasıl geçinsinler bunlar kölemi insan bunlar insan kınıyorum sizi....

213
DayıBey:

2 unıversıte bıtırince gel işbaşı yap burada ,işin hazır.

11
Fakır:

resmi rakamlara göre yüzde 50 enflasyon var iken yapılan yüzde 8 zam nedir yav ayıptır ayıp migros verdiğinin milyon katını kazanıyorsun

Yanıtla8224
ersin gökmen:

Sorunlar çözülene kadar Trendyol yemek sepeti bana bı Carrefour v.sonline ve mağaza alışveriş yapmiyoruz

Yanıtla16178
DİYOJEN:

SOGUK DEPOLARDA SAATLERCE ARAÇLARA MAL YÜKLEYİP AYIKLAYAN BU İNSANLARA HAKSIZLIK YAPILMASIN emek kutsaldır. insanca yaşama hakkı için

Yanıtla299
Kurt bey:

Ürünlere zami basıp çalışana hakkını vermeyen . Varlıklar. Bu dünyada niçin var olma nedenini ogrenebilirmiyim.

Yanıtla665
Ahmet AKGÜL:

ses çıkarın artık şu zengin kan emicilere. bravoo

Yanıtla264
Çınar Saraç:

Bunlar Migros’un kadrolusu olanlar sayıları bir avucu geçmez ,

Yanıtla1547
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title