Haberler

    Kentsel Dönüşüm Projelerinde Süreç Nasıl İşliyor?

    Abone Ol

    Yöryapı Kentsel Dönüşüm Müdürü Sedat Yıldız, kentsel dönüşüm projelerinde sürecin işleyişine dair tüm detayları Wise TV aracılığıyla anlattı.

    Yöryapı Kentsel Dönüşüm Müdürü Sedat Yıldız, kentsel dönüşüm projelerinde sürecin işleyişine dair tüm detayları Wise TV aracılığıyla anlattı.

    Kentsel dönüşüm projelerinde sürecinin işleyişine dair ne varsa baştan sona tüm detayları ile ele alan Yıldız, şunları söyledi:

    "Kentsel dönüşüm projelerinde öncelikle yatırımcı firmanın yatırım yapacağı bina ile ilgili hazırlamış olduğu bir takım fizibilite çalışmaları ile başlıyor. Bu çalışmalar sonucunda alınan değerler makul şekilde karşılanırsa yatırıma kağıt üzerinde bir onay verilerek başlanmış oluyor. Daha sonra bina içerisindeki kat malikleri ile görüşmeler başlıyor. Binaya bazen müteahhit ya da yatırımcı firma kendi imkanları ile ulaşabiliyor. Bazen de binalar yine sektörde bulunan menkul değerleme uzmanları tarafından yatırımcılara sunulabiliyor. Bu binaların  gayrimenkul uzmanları tarafından sunulması hem yatırımcıya hem de bina sakinlerine ayrı bir güven veriyor. Tabi bina ile ilgili koşullar göz önünde bulundurulduktan sonra projenin çizimlerine başlanıyor. Proje çizimleri bir mimar eşliğinde gerçekleşiyor. Çünkü kağıt üzerindeki tasarımları, malikleri en doğru şekilde aktaracak kişiler mimarlardır. Bir proje üzerinde bir ya da birden fazla mimarın bulunması çok önemli. Gerekli proje üzerinde odaların vs durumların belirlenmesinden sonra bunların yazıya dökülmesi iki tarafında samimi olduğunun bir göstergesidir. Bu ön protokol olarak imza altına alınıyor. Daha sonra yüklenici firma riskli yapı olup olmadığının değerlendirilmesi yapılıyor. Yatırımcı için bu da önemli bir avantaj. Bu raporun alınması müteahhit için çok önemli. riskli yapı başvurusundan sonra 2 aylık sürecin ardından kat karşılığı inşaat sözleşmesinin de imzalanmasıyla sözleşme içerisinde yer alan kira ödemeleri gerçekleştiriliyor. Müracaatın ardında 4 aylık bir zaman diliminde binanın yıkım ruhsatı elde edilebiliyor. Daha sonraki süreçte yapım ruhsatı için bir müracaatta bulunana müteahhit firma 6 ay sonunda alınabiliyor. 12 ay da binanın inşa süresi diye düşünürsek toplamda 18 ay da bir binanın inşa süresi bir de 6 aylık bir iskan süresi ile 24 aylık bir süre zarfında bina kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmiş oluyor."

    Facebook : https: //www.facebook.com/yoryapi

    Twitter : https: //twitter.com/yoryapi

    Instagram: https: //www.instagram.com/yoryapi/

    Pinterest: https: //tr.pinterest.com/taximpro/y%C3%B6r-group/

    LinkedIn: https: //www.linkedin.com/company/y%C3%B6r-yap%C4%B1

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Sedat Yıldız Facebook Twitter Ekonomi Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title