Haberler

Kilis'teki Gap Yatırımları

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Kentteki Gap Yatırımlarının 2012 Yılında Bitirileceğini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, kentteki GAP yatırımlarının 2012 yılında bitirileceğini söyledi.

Devecioğlu, AK Parti hükümetinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 9 ilde çalışmaların bitirilmesini planlandığını belirterek, "5 ile 10 yıl içerisinde Kilis'in kalkınma hamlesinde büyük mesafeler alınacak. GAP Kilis için çok önemlidir. GAP'ın bitirilmesi ile tarımsal sulamaya geçilecek. Şimdi yılda bir kez ürün alan çiftçilerimiz yılda iki veya 3 ürün alacak. Ürün çeşitliği meydana gelecek. GAP'ın Kilis'e yaptığı sosyo-ekonomik katkı, şu zamana kadar yapılan yatırımlardan fazla olacak. Çünkü GAP

illerinden en az faydalanan yer Kilis'tir. 2012 yılında GAP'ın bitirilmesi sadece tarım sektöründe değil birçok alanda faydalı olacak. Geçen hafta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve üst düzey bürokratlar Kilis'te GAP'ın yatırımlarını masaya yatırdı. Kilis'te yapılacak yatırımlar görüşüldü. Belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar üst düzey bürokrat kentimize gelmiştir" dedi.

Hükümetin Kilis'e ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Devecioğlu, "Kilis'i kenara sıkışmış bir il konumundan kurtarmak istiyoruz. Teşvik yasası ile Kilis'e yatırım yapacak işadamlarımıza bedava arsa veriyoruz. Vergi indiriminden yararlanıyorlar. SKK indirimi başta olmak üzere birçok alanda kolaylıklar sağlanıyor. Kilis'te yapılan yatırımlar hafife alınacak yatırımlar değil, kentin önünün açık olması nedeniyle arazi satışlarında büyük artış var. Arazi satışları iddia edildiği gibi yüksek fiyatlara

yapılmıyor. Alan kişiler de Türk vatandaşı. İlerleyen süreçte kente yapılacak yatırımlardan yararlanmak için arazi aldıklarını tahmin ediyoruz. Bence korkulacak bir durum yok. Tabii ki araştırıyoruz. Takip ediyoruz. Kilis-İslahiye karayolu, Nurdağı-Musabeyli-Öncüpınar karayolunun yatırım programına alınacak. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Afrın Barajı Projesi tarımsal sulama açısından çok önemli, bu konuda fizibilite çalışması yapıldı. Polateli ilçesinde kurulacak teknopark Kilis'e hayat verecek.

Bu proje Cumhuriyet tarihinde belki de en önemli projelerden biri olacak. Çünkü bu 20 milyon euroluk proje bitirildiğinde 84 fabrika faaliyete geçecek. Kilis'in ufku bu projeler ile açılmıştır. İyi günler Kilis'i bekliyor" diye konuştu.

(MAD-OÇ-GS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title