Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi" Projesi
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylerin mesleki eğitimlerini tamamlayarak kimya sektöründe istihdam edilmelerini hedefleyen "Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi" projesini hayata geçirdi.
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylerin mesleki eğitimlerini tamamlayarak kimya sektöründe istihdam edilmelerini hedefleyen "Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi" projesini hayata geçirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının yürüttüğü "Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında hayata geçirilen Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi projesinin açılış toplantısına İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Berber katıldı.
İKMİB, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylerin mesleki eğitimlerini tamamlayarak kimya sektöründe istihdam edilmelerini hedefleyen Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi projesini hayata geçirdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, "Kimya sanayicileri olarak elimizi taşın altına koyuyor ve sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bireylerin sektörümüzde istihdam edilmelerini sağlamak üzere harekete geçiyoruz." dedi.
Akyüz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ve proje ortaklarının desteğiyle Kimya Sektörünün Yoksullukla Mücadelesi projesinin bu alanda örnek bir model haline geleceğine ve ilerleyen yıllarda etki alanını daha da genişleteceğine inandıklarını söyledi.
Akyüz, toplam bütçesi 1 milyon 100 bin lira olan proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:
"Hazırlık çalışmalarını tamamladığımız proje kapsamında sektör firmalarımızla görüşmeler gerçekleştireceğimiz İK İhtiyaç Analizine başladık. Analizden çıkacak veriler doğrultusunda sosyoekonomik bakımdan dezavantajlı 100 kişiye mesleki eğitim verilerek sertifika almaları sağlanacak. Ayrıca İnsan Kaynakları Portalı oluşturularak iş gücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak. Güçlü bir Türkiye için kendi ayakları üstünde durabilen güçlü kadınlara ihtiyacımız var. Bu doğrultuda projemizden yararlanacak 100 kişiden en az 25'i kadın olacak. Proje ile dezavantajlı grupların yaşadığı zorluklar, sosyal dışlanma gibi konularda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalar da gerçekleştireceğiz. Kimya sektöründe faaliyet gösteren 100 firmamızı ziyaret ederek konu hakkında bilgiler vereceğiz. Hazırlanacak kamu spotu ve farklı konularda yapılacak atölye çalışmaları ile kamuoyunda farkındalığın artırılmasını da hedefliyoruz."
İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal da projeyi ilk duyduğunda sevindiğini belirterek "Çünkü proje sadece Türkiye'de değil bir çok dünya ülkesinin en önemli sorunlarından biri olan işşizlik sorununa parmak basıyor." diye konuştu.