Haberler

Kırşehir'de altın madeni isyanı! Siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge için çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Dağçiftliği Köyü'nde altın madeni arama çalışmaları yapılıyor. Ancak bu durum bölgenin yok olması riskini beraberinde getiriyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Haberler.com'a yaptığı özel açıklamada maden çıkarılmasına karşı olmadıklarını fakat siyanür ve diğer kimyasalların kullanılmasının çevre açısından endişe oluşturduğunu söyledi.

Kırşehir'de sürdürülen altın madeni arama çalışmalarına bölge halkı ve belediye başkanı ses yükselterek "Bu Kırşehir'in yok olması demek" diyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Haberler.com'un konuğu olarak bölgedeki talana dikkat çekti ve yetkililere seslendi.

SİYANÜR VE DİĞER KİMYASALLAR BÖLGEYİ TEHDİT EDİYOR

Altının bulunduğu bölge Mucur ilçesine bağlı Dağçiftliği Köyü, göçmen kuşların da konaklama noktalarından biri. Eğer bu altın madeni arama bölgesine ruhsat verilirse bölge yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Başkan Ekicioğlu, "Madenlerin çıkarılmasına karşı değiliz. Bu altınlar bizim ülkemizin değeri ama siyanür ve diğer kimyasallar kullanıldığı zaman sıkıntılar yaşanacak." sözleriyle tahribata dikkat çekti.

Kırşehir'de altın madeni isyanı! Siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge için çağrı

"TÜRKİYE'DEN ÇIKARILAN 39 TON ALTININ 1 TONU EKONOMİYE KATKI SAĞLADI"

Ekicioğlu, Kentte 4 tane altın arayan firmanın olduğunun altını çizerek, "Şu ana kadar TBMM tutanaklarında var. 39 ton Türkiye'den altın çıkarılmış fakat sadece 1 tonu ülke bütçesine katkı sunmuş. Geriye kalan 38 tonu firmalara ait. Bunların bize bir faydası yok. Bu konuda bütün halk bu madenlerin daha sağlıklı çıkması için çaba göstermeli." ifadelerini kullandı.

Kırşehir'de altın madeni isyanı! Siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge için çağrı

BÖLGE HALKI KAYNAKLARIN TÜKENECEĞİNDEN ENDİŞELİ

Tarım ve hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı bölgede maden firmaları, yer altı sularının zengin olması dolayısıyla bu bölgenin altının deniz olduğunu ve o suyu altın aramada kullanacaklarını ifade ediyor. Ancak vatandaşlar böyle bir durumda hem suyun kirleneceğinden hem de kaynakların tükeneceğinden endişeli.

Kırşehir'de altın madeni isyanı! Siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan bölge için çağrı

Başkan Ekicioğlu, "Bu işi başarabilecek misiniz, mücadele edebilecek misiniz diye soruyorlar. Biz bu talana mücadele eden olarak anılacağız. Fakat onlar talanla anılacak. Bundan dolayı biz mücadele ettiğimiz için mutluyuz." sözleriyle ses yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Selahattin Ekicioğlu Kırşehir Ekonomi Çevre Maden Mucur Çevre Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

YalancıSavar:

Köylüler birleşin kendiniz bir maden şirketi kurun, kendiniz siyanürsüz şekilde çıkarın. Bölgenin önde gelen zengini falan yok mu? Veya Beleidye bir şirket kursun kendiniz çıkarın. Sadece

Yanıtla17165
Mevlüt:

Çok biliyorsun ya. Kanunen bütün dünyada olduğu gibi bizde de madenler devlete aittir

6639
Mevlüt:

Cahillik kötü bir şey.

1223
A. Erol:

bir an için düşündüm. kırşehir yok olursa türkiye ne kaybeder? HİÇ

Yanıtla13830
İbrahim Demirel:

Ben Kırşehir’liyim, Kırşehir ülkemizin küçük şirin bir şehridir. Genelde vatanına, bayrağına bağlı insanlardan oluşur. Neden rahatsız etti Kırşehir’in varlığı?

1176
İbrahim Demirel:

Binlerce yıl, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ildir. Ayrıca hemen hemen tüm Türkiye’nin sevgisini, saygısını kazanmış bir sanatçı olan Neşet Ertaşın memleketidir. Eminim hakkında hiç bir bilgiye dahi sahip değilken gelmiş buraya yorum yazmışsın.

453
Yasar Unal:

Türkiye'de yapılan sınavlarda her zaman ilk beş içerisinde yer alan insanların çocuklarına kaliteli bir eğitim aldırmak için tayin istedikleri bir şehir olan Kırşehir için ancak bu kadar abuk subuk bir yorum yapılabilirdi.

624
İzzet Ulaş 2:

Adı üstünde Kır şehir. Sanki ormanları, ağaç varmış gibi.

Yanıtla9021
Anormal vatandaş:

yoruma neden eksi verdiniz kırşehirde her taraf taş toprak çöl gibi alanlar hatta çiçekdağı boztepe nin çöl denen köyleri var alışmışsınız otomatik tepki göstermeye ha bu çıkan altın peşkeş edilir mi evet yoksa doğada hiç bir kayıp olmaz şu anda bir çok yerde taş ocakları çalışıyor

93
Ata_Mete:

Boşuna yırtınma başkan,reisten iyimi bileceksin

Yanıtla7529
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title