Haberler

"Kışın üretilen domates zehir" iddiasına, üreticiden videolu tepki: Ekmeğimizle oynamayın

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya'da çiftçi Abdullah Sağlam, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş'ın "Ben kışın üretilmiş bir domatesi yersem ne olur? Bir bardak tarım ilacı içmiş olurum" sözlerine serasında çektiği video ile tepki gösterdi. Domates suyu içen ve parçaladığı domatesi yüzüne süren Sağlam, "Şimdi ben ölecek miyim? Yapmayın. Üreticinin ekmeği ile oynamayın" dedi.

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, katıldığı bir televizyon programında, mevsim sebzelerini anlatırken, domatesin kış sebzesi olmadığını, kışın domates yenirse bir bardak zehir içilmiş olunacağını söyledi. Örtü altı sebze üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde domates üreten Abdullah Sağlam da Aktaş'ın sözlerine tepki gösterdi.

'Kışın üretilen domates zehir' iddiasına, üreticiden videolu tepki: Ekmeğimizle oynamayın

"BUNLARI ANTİBİYOTİK OLARAK HER GÜN ALIYORUZ"

Serasında çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlam, 30 yıldır sebze ürettiğini belirterek, "Kayıtlarını yapmadığım bir tek sebzem yoktur. Bir sene içinde sebzelere ne verdiysem tek tek kaydederim. Devlete her türlü kaydım vardır. ÇKS belgem, ilaçlama belgem, ilaçlama ehliyetim, ticaret odasına kaydım vardır. Ben bir üreticiyim. Şimdi adamın açıkladığı şu; 'Bir tek domatesi sıktığınız zaman, bir bardak tarım zehri içiyorsunuz' diyor. Bu yıl 28 Ağustos'ta toprakla fidanı buluşturdum. Zehir dedikleri ilk insektisit kırmızı örümcek, beyazsinek ilacını 17 Ekim'de uyguladım. İkinci uyguladığım 30 Ekim'de kurt (tırtıl) ilacı, üçüncü olarak 30 Kasım'da tekrar kırmızı örümcek ve kurt (tırtıl) ilacıdır. Bugüne kadar bu üç uygulamayı yapmışım. Bunların zehir dediği buysa, budur. Bunları biz antibiyotik olarak her gün alıyoruz. Bir aspirin olarak, bir ağrı kesici olarak her gün vücudumuza alıyoruz." dedi.

'Kışın üretilen domates zehir' iddiasına, üreticiden videolu tepki: Ekmeğimizle oynamayın

"EKMEĞİMİZ İLE OYNAMAYIN"

Sağlam, "Neymiş de hormonmuş. Bir bardak zehir çıkacakmış. Alın ben domatesi bardağa sıkıyorum ve içiyorum. Bu bir bardak zehir çıkarmadı. Bir bardak domates suyu içtim. Alın domatesi parçalayıp, yüzüme sürdüm. Şimdi ben ölecek miyim? 20 yıldır 3 öğün bu domatesi yiyorum. Allah'a şükür daha bir kez olsun hastane kapısına gitmedim. Yapmayın bunu. Yazıktır. Bu üreticinin ekmeği ile oynamayın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Abdullah Sağlam Antalya Kumluca Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Celo:

Benim ailem de köyde oturuyor. Hala meyve sebzemizi kendimiz üretiyoruz. Bir kaç yıl önce babam kışın yiyeceğimizi de üretelim diye ufak bir sera kurdu. Domates patates ve salatalık fidelerini dikti. Fideler çiçek açtı. Ama ürün vermedi. Doğal yollardan tozlaşmayı sağlayamadık. (Kulak çub. , kürdan gibi nesnelerle yapay dölleme için uğraştık olmadı. ) Bir sürü şey denedik olmadı. Sonuç hormon kullanmadan olmuyor. (onunda adını değiştirmişler: tutturucu, bitki geliştirici diye ama etken madde aynı)

Yanıtla06
gelgit:

Yurtdisinda seralarda tozlasmayi saglamak icin arilar kullaniliyorlar.

01
Çelik:

Yorumunda çok doğru kritik bir nokta var. Hormon demez zaten kimse, kök geliştirici, bitki büyücü, meyve tutturucu. Her şeyin bir mevsimi var, gün uzunluğu, gece-gündüz sıcaklığı falan derken serada bir yere kadar oluyor bu işler.

00
patliican:

arı kullanıyoruz tozlaşma için ne dedin bambus arısı git bi bak

00
BAŞKAN:

HER CANLI GIDA MEVSİMİNDE YENİLMELİ. YARATICI HER ŞEYİ ONA GÖRE YARATMIŞ. KIŞIN KESİLEN HAYVAN BİLE SAĞLIKLI DEĞİL BİZ KIŞIN PATATES SALATASI YERDİK. KAVURMA YERDİK. SEBZENİN İSE TURŞUSUNU YERDİK ŞİMDİ TABİRİ CAİZSE AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI.

Yanıtla04
mustafa:

siz zeytinlere nekadar ilaç atıldığını biliyormusunuz. sayın ümit bey niçin zeyten ve zeytinyağı zararlıdır zenirdir demiyorsunuz gerçekten çiftçinin emeği ile oynamayın. binbir zorlukla çok az karla hamallık yapan bu üreticilere haksızlık yapmayın yazın bahçede üretilen domatese ilaç atılmadığını mı sanıyorsunuz allah akıl fikir versin diyorum

Yanıtla21
AA:

İLAÇSIZ DOGAL TARIM YAPAN DA VAR, BİLMİYORSAN ÖGREN, BOŞ KONUŞUYORSUN. . . . . . . . . . . . .

11
Fb’li:

Size gonulden katiliyorum , ben tropic iklimde yasiyorum ve burada 12 ay domates salata vs var 25 senedir buradayim hormonluysa hormon yoyoruz Allaha cok sukur iyiyiz

00
mustafa:

AA adlı arkadaş . ilaçsız tarım türkiyede nekadar revaçta ve nerda yapılıyor. ayrıca ben oraya zeytine dünya kadar ilaç atılıyor dedim ve zeltin üretimi yaptığımız için söylüyorum zeytin ve yağı çok faydalı diye yemeye devam ediyorsunuz niçinn zararlı demiyorsunuz. öncelikle tarımla uğraşmadığın belli eğer domates kışında tarlada yetişseydi onu yerdiniz değilmi. serada soğuktan korunduğu için yetişiyor. kışın güneş görmediği için yaz domatesi kadar faydalı olmayabilir. ama zararlı diyemessiniz.

00
atarabası osman:

pilastik naylon oyuncak tadı oluyo abi, ben Systemin bir parçasıyım sistemi eleştirme hakkım var, kışın yazın yenen bi şey yenilmez doğaya aykırı abi

Yanıtla00
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title