Kız Kardeşim Projesi'nde Sertifikalar Verildi
Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye Anadolu Vakfı’nın destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kız Kardeşim Projesi’nin sertifika...
Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye Anadolu Vakfı'nın destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Kız Kardeşim Projesi'nin sertifika töreni gerçekleştirildi.
KT Konferans Salonu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin Şahan, ikinci kez Kayseri'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kız kardeşim projesini ikinci defa Kayseri'de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için özel bir yer, sizler bizim için çok özelsiniz. Çünkü ne zaman toplumun hizmetine sunacağımız bir projemiz olsa kapısını ilk çaldığımız Kayseri Ticaret Odası oluyor. Kız Kardeşim Projesi çok önemli bir proje. Hem kişisel gelişimimize destek sağlamak, hem bu farkındalıkla içimizdeki potansiyeli kendimize hatırlatmak, iş hayatınızda daha da etki oluşturmak, iz bırakmak adına yola çıkıldı" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ise konuşmasında toplamda 6 gün süren eğitimlerde 80 kadının faydalanmasını sağladıklarını belirtti. Sarıoğlu, "Kadının kendine olan özgüveni yaşadığı toplumun özgüven seviyesini belirler. Kendine güvenen kadın hem aile yaşantısında, hem iş yaşantısında hem de sosyal mecralarda kendisini daha net ifade eder ve daha faydalı bir duruş sergiler. Toplamda 6 gün süren eğitimlerde yaklaşık 80 kadınımızın bu eğitimlerden faydalanmasına vesile olduk. Bundan sonraki faaliyetlerimizde daha fazla katılım bekliyoruz, çünkü bu tarz eğitimler siz var olduğunuz sürece var" ifadelerini kullandı.
"Kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları erkeklere cesaret veriyor"
Sertifika töreninde konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kadınların toplum ve soysal hayatta daha fazla yer almalarının erkeklere de cesaret verdiğini ifade ederek, KTO olarak cesaretlendirici konularda yardımcı olunması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti. Hiçyılmaz, "Yapmış olduğumuz bu programlarla kadınlara ne kadar çok önem verdiğimizi, onların da toplum hayatında olmaları gerektiğini, toplumun bir parçası olmalarının onlar için de bir sorumluluk olduğunu ve nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımızın da elbette bu sorumluluk içerisinde hareket ettiklerini ve bizim de onları cesaretlendirici konularda yardımcı olmamız gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Bu programların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de daha da yoğunlaşarak devam etmesini Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak arzu ediyoruz. Hayatın akışı içerisinde kadınların da hem kendilerine hem de ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaları bakımından bilinçlendiklerini görüyoruz. Ülkemiz son 15 yılda çok önemli mesafeler kat etti. Her alanda değişiklikler, başarılar elde edildi. Bu başarılara paralel olarak da kadınlarımızın da toplum hayatında yer almaları konusunda bilinçlendirildi. Bu tür programlar zaten kadınlarımızın toplum hayatında, sosyal hayatta daha fazla yer almaları ve onların bulunduğu ortamlarda daha güzel işlerin yapılabileceğini kanıtlamış olmaları erkeklere de cesaret veriyor" diye konuştu.
Kadınların işçi memur olarak değil de kendi işlerini yapmaları ve işveren olmalarını arzu ettiklerini de sözlerine ekleyen Hiçyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Kayseri'de sosyal güvenlik istihdam verilerine göre 350 bin civarında çalışan var. Bunun yüzde 20 kadarı kadın. Fena bir rakam değil aslında ama bizim bunu daha da artırmamız gerekir. Kadınlar da kendi fiziki şartlarına, mental durumlarına göre mutlaka çalışabilecekleri yerler vardır. Zaten son yıllarda ülkemizin kalkınmasıyla ve çalışabilecek alanların çeşitlenmesiyle kadınlarımızın da istihdam edileceği yerler arttı. Bu bakımdan da zaten kadınlarımız iş hayatında kendilerini gösterir hale geldiler. Ama bizim gönlümüz şunu arzu ediyor; kadınlar illa bir yerde çalışsınlar, işçi, memur olsunlar değil; kendi işlerini yapsınlar, girişimci olsunlar, işveren olsunlar. Biz Kayseri Ticaret Odası olarak girişimcilik eğitimleri veriyoruz, onlar içerisinde kadınlar da var ve bu eğitimlerden sonra kendi işlerini kurup çok başarılı olan kadınlarımız var."
Konuşmaların ardından eğitime katılanlara sertifikaları verildi. - KAYSERİ