Haberler

Köfteci Yusuf'a verilen "Helal sertifa" CHP'yi harekete geçirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın domuz eti kullandığını raporla ifşa ettiği Köfteci Yusuf'un "Helal sertifika" sahibi olduğu ortaya çıkarken CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı TBMM'ye konuyla ilgili soru önergesi verdi. Salıcı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a "helal sertifikası" olmasına rağmen taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen firmalardan kaçının sertifikalarının iptal edildiğini, bu firmalara "helal" denetiminin yapılıp yapılmadığını sordu.

Ülke gündeminin ilk sıralarına 'domuz eti' iddialarıyla yerleşen Köfteci Yusuf'un 'helal sertifika' sahibi olduğu ortaya çıktı. Bu durumun ardından, Ticaret Bakanlığı'na bağlı Helal Akreditasyon Kurumu'nun verdiği sertifikalar da yeniden eleştirilerin odağına yerleşti.

TİCARET BAKANI'NA SORDULAR

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmalar arasında 'helal sertifika' sahibi kaç işletme olduğunu sordu. Salıcı TBMM'ye verdiği soru önergesinde, bazı ürünlerde domuz, at ve eşek eti kullanıldığının belirlendiğini anımsatarak, bu durumun dürüst esnafı da olumsuz etkilediğini belirtti.

"ŞARTLARI TAŞIMADIĞI HALDE SERTİFA VERİLEN FİRMALAR VAR MI?"

Salıcı, Bolat'a 'helal sertifikası' olmasına rağmen taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen firmalardan kaçının sertifikalarının iptal edildiğini, bu firmalara 'helal' denetiminin yapılıp yapılmadığını da sordu. Ayrıca Salıcı, şartları taşımadığı halde 'helal sertifikası' verildiği tespit edilen firmanın bulunup bulunmadığının da açıklanmasını istedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Oğuz Kaan Salıcı Ticaret Bakanı Köfteci Yusuf Milletvekili Ömer Bolat İstanbul Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (47)

Ahmet null:

CHP zaten başka bir şey için harekete geçmez boş işler peşinde tek derdimiz omu bizim

Yanıtla312193
Murat Bahar:

Doğru Ak partinin yaptığı o kadar yanlış iş var ki hangisinin peşine düşsün

29
Atilla levent:

gariban adam ya ondan...hamburgercilere cocacolaya tek lafları yok

19
cumali inan:

Bazılarına ‘her şeyi güzel olsun’ diye sığırları hipnotize ediyo.

04
Ali Tokgönül:

Burası %99 u müslüman bir ülke değil mi ? Bu helal sertifika da neyin nesi ? Müslümanları , Kur'an-ı Kerim'i arapça okumak zorunda bırakırsanız, iş yerlerine " Helal " sertifika vermek zorunda kalırsınız . Kur-an'ın Türkçe içeriğini bilirsek bence bu sertifikaya ihtiyaç kalmayacaktır .

Yanıtla142232
HOZKAN:

Helal kavramı sizin neyinize..

Yanıtla164110
Damla Sengul:

senin neyine

17
Sami Demirel:

Gündem değiştirmek Narin bitti

Yanıtla26150
Bozkurtlar Diriliyor:

Vefa icin Ozcan icin önemi yok onlar alisik domuz eti yemeye

Yanıtla4590
Ahmet null:

O ikisini alırlar yakında devlet yarına bırakır yanına bırakmaz reis

01
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title