Haberler

Kriz onları da vurdu! Türkiye'nin 63 yıllık dev otobüs firması iflas etti

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin taşımacılık sektöründe uzun bir dönemin sonu geldi. 63 yıldır faaliyette bulunan Türkiye'nin en köklü otobüs taşımacılığı firmalarından Hakiki Koç Turizm iflas etti. Küresel ekonomik kriz ve yönetimsel sıkıntılar nedeniyle daha fazla dayanamayan firma sektörden çekilme kararı aldı.

Türkiye'nin en köklü otobüs taşımacılığı firmalarından Hakiki Koç Turizm, 63 yıllık faaliyetinin ardından iflas etti. Ekonomik kriz ve yönetimsel sıkıntılar nedeniyle piyasa koşullarına daha fazla dayanamayan firma, sektörden çekilme kararı aldı. 1963 yılında İzmir merkezli olarak kurulan Hakiki Koç Turizm, uzun yıllar hem yurtiçi hem de uluslararası seferler düzenleyerek taşımacılık sektöründe önemli bir yer edinmişti. Ancak bu kapanma kararı, yüzlerce çalışanın işsiz kalmasına neden oldu.

YÖNETİMSEL SORUNLAR YAŞANIYORDU

Hakiki Koç Turizm, kurucusu Mehmet Niyazoğlu'nun vefatından sonra yönetimsel sorunlar yaşamaya başladı. Firmanın 2010 yılında Asya Tur'a satıldığı iddiaları ortaya atıldı, ancak Hakiki Koç, uzun süre sektörde varlık gösteremedi. Şirketin web sitesi aktif olmadı ve otobüs seferleri ani bir şekilde durduruldu.

Kriz onları da vurdu! Türkiye'nin 63 yıllık dev otobüs firması iflas etti

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNDE BİR DÖNEMİN SONU

Firmaya ait ilk filo dört adet 1960 model Mercedes otobüsten oluşuyordu. İzmir'den başlayarak İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlere kadar geniş bir alanda hizmet veren Hakiki Koç, zamanla uluslararası seferlerle de büyüdü. Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi ülkelerle başlayan uluslararası taşımacılık hizmetleri, firmanın sınır ötesi başarısını gösterdi. Ayrıca, 1968-1978 yılları arasında Suudi Arabistan'a Hac seferleri düzenleyerek uluslararası alanda da hizmet ağını genişletti. Hakiki Koç Turizm'in iflası, Türkiye'nin taşımacılık sektöründe uzun bir dönemin sonunu getirdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İş Dünyası Ekonomi Türkiye Ulaşım Turizm Yaşam Ulaşım İş Dünyası Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

1gerceklerinsesi:

Hakiki koçu mu hahaha duyan oldu mu hiç daha önce bunu ya

Yanıtla201244
Damla Sengul:

tabi ki duyduk.

1841
Çağatay Çetin:

ergenler bilmez onu, eski bir firma

643
okan:

tamam çocuk git ödevlerini yap şimdi. bugünlük internet yeter sana.

938
Mengele:

Sizin köyden gecmiyor yol olnadigi icin ben cok seyahat ettim

633
Emir Emre:

bebesin her halde

727
NEFER OGLU:

bilmediğin konularda yorum yapma. halka ulaşımda hizmet etmiş Türkiyenin en güzide ve seçkin bir firmasıydı.

515
Babacan yalçın:

Senin yaşın belliki küçük sen bilmesin ha haaaa

00
Yalçın Karaduman:

Hakiki Koç olarak iflas ettiler yeni isimle çok yakında piyasadaki yerini alır malûm bura Tr :)

Yanıtla12190
Hasan Turk:

Dunyanin en guclu ekonomisi bizim. Kaynak a haber.

Yanıtla25105
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title