Haberler

Kuledeki "şantaj" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Güncelleme:
Abone Ol

Son dönemde sivil havacılıkta artan uçak rötarları ve sefer sayılarındaki azalışların altında yatan sebebin maaşlarının artmasını isteyen hava trafik kontrolörleri olduğu ortaya çıktı. "İnisiyatif almadan çalışma" sistemine geçen kontrolörlerin bu hamlesi "şantaj" olarak değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin" talimatı verdiği öğrenildi.

Sivil havacılıktan artan sefer iptalleri ve uçak rötarları son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri haline gelirken krizin sebeplerinden birinin maaşlarının artırılmasını talep eden hava trafik kontrolörlerinin "inisiyatif almadan çalışma" sistemine geçmeleri olduğu öğrenildi.

MKYK TOPLANTISINDA GÜNDEME GELDİ

AK Parti'nin salı günkü MKYK toplantısında da gündeme gelen ve "şantaj" olarak değerlendirilen gelişmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da küplere bindirdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın kurmaylarına talimat vererek "Bu işi ivedilikle çözün, gereken neyse onu yapın, sorumluları hesaba çekin" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA VAR

Öte yandan Hava Trafik Kontrolörleri ve Diğer Ulaştırma Çalışanları Sendikası (HTK-SEN), inisiyatif almadan çalışma faaliyeti için yeni tarihleri açıkladı. Türkiye gazetesindeki habere göre dün (perşembe) itibarıyla inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin icra edilmesi kararı alan sendika, 5 Ağustos'a kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi. Sendikadan yapılan açıklamada "Tüm Avrupa'da maliyetler hava trafik kontrolörleri üzerinden artırılıyor. Hava trafik kontrolörlerimizin mesleki şartlarının iyileştirilmesi ve özlük hakları konusundaki yıllardır süregelen problemlerin çözümüne yönelik talepler, devletimizin bütçesine bir yük getirmeksizin (sıfır), hazinemize ek vergi gelirleri sağlayacaktır. Bu talepler, bazı yasalarda yapılabilecek birkaç basit düzenleme ile çok kolay bir şekilde karşılanabilir niteliktedir" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Havacılık Politika Ekonomi Güncel trafik Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (41)

Ömer Can:

aç gözlülere 10 maaaş versen yinede az derler Allah gözlerini doyursun

Yanıtla124579
Asim Bayraktar:

Bilmeden konuşmayalım o iş çok önemli bir iş evet işe gore azz para 100 de olsa azzz sen uzman uydurması ile thy e adamını işe al 150 ver biraz torpil md yap 350 ver gece bayram demeden kule personelini 100 ver çokkk deee yok oyle bişeyy bilmeden yazmayınnnn. İş çok ağır iyiderecede ing ve beceri gerektiren bii işşş. Yazarken dikkat edelimm.

315155
Marko Apostolidis:

İnsan var ayda 1 ton altın versen yine az diyecek.... türkiyeyi versen dünyayı isteyecek... yaptıkları iş sorumluluk isteyen bir iş ama yolcuyu kendi amaçları için kullandıkları doğru ise pis bir karekter yapısı demek....

44277
Doğrucu Mahmut:

Her ücreti asgari ücretle kıyaslayan arkadaşlar:Asgari ücret hiç bir vasıf,yetenek gerektirmeden yapılan en basit işin karşılığıdır.Bizlere asgari ücreti her işe verilen maaş gibi alıştırdılar ve dayattılar.Eleştirdiğiniz bir işin maaşını vasıfsız ile karşılaştırmayın yanlış olur...

Yanıtla89241
Coşkun aydogan:

Nokta

1660
Bende Sarı Kırmızı Yeşil poşeti seviyorum:

Uçağın arka kısmı kırmızı renk. Bu çok iyi ANCAK.. 2 tane renk eksik sanki ?

Yanıtla23610
Barbaros TEZALİ:

senin arkanda iki bölge var orayı boya sonra dön bak bence...

6225
kerem can:

Sadece sarı torba eksik

9119
Marko Apostolidis:

uçağın arka kısmıns yelken açmış viking gemisinin resmini koymuşlar..

83
erkan yüksel:

SEN BI HERESEYE KARISMAYA..TABI KEYFIN GICIR

Yanıtla3421
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title