Haberler

Kurban Bayramı'nda sakatat fiyatlarına zam yapılmadı

Güncelleme:
Abone Ol

Kurban Bayramı nedeniyle Adana'ya gönderilen sakatat ürünlerinde fiyat artışı olmadığı belirtildi. Adana Kasaplar Odası Başkanı, fiyat dengesizliğini bildiren vatandaşlara yaptırım uygulanacağını söyledi.

Tüm ülkedeki mezbahalarda hayvan kesimi sonucunda elde edilen başta şırdan olmak üzere çoğu sakatat Adana'ya gönderiliyor. Kurban Bayramı nedeniyle küçükbaş hayvan kesiminin artmasıyla birlikte paralel olarak ciğer ve böbrek gibi sakatat fiyatlarına da zam yapılmadı.

"FİYATLARDA ARTIŞ YOK"

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yağmur, sakatat fiyatlarında herhangi bir artışı öngörmediklerini belirterek, "Hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı'ndan yeni çıkmış olmamız nedeniyle sakatat fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Fiyatlar yerinde sabit olarak kalacak. Zam yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

"FİYAT DENGESİZLİĞİNİ VATANDAŞLAR BİZE BİLDİRSİN"

Sakatat fiyatları hakkında bilgi veren Başkan Yağmur, belirlenmiş fiyatların üstüne satış yapan işletmelere yaptırım olacağını vurgulayarak, "Temizlenmiş işkembe ve mumbar 100 TL. Karaciğerin kilogram fiyatı 600 lira, ütülenmiş kelle ise 200 TL. Şırdan ise 60-70 TL arasında değişiyor. Havalar biraz serinlerse ufak bir zam olabilir. Vatandaşlarımız kendi bildiği kasaptan alışveriş yapsınlar. Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin, bizde yaptırımları uygulayalım" ifadelerini kullandı.

"ESKİNİN GARİBAN YEMEĞİ ARTIK LÜKS OLDU"

Şırdancı Güngör Güler ise Kurban Bayramı'nın sakatata olumlu olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Sakatata zam gelmeyeceği bizlere de bildirildi. Özellikle şırdan ve diğer sakatat türevlerine zam gelmeyeceği bildirildi. 2-3 ay boyunca sakatata zam gelmeyeceği belli oldu. Bizler şuanda şırdanı 100 TL'den, dana şırdanı 170 TL'den, karın ve kırkkat 60 TL'den satıyoruz. Eskiden sakatat gariban yemeğiydi ama şimdi maalesef lüks yemeği oldu."

"TALEP FAZLA OLDUĞU İÇİN ŞU ANDA YETİŞMİYOR"

Sakatat yemeklerinin artık başka illerde de tüketilmesinin fiyatları etkilediğini anlatan Güler, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de şırdan ve sakatat talebi artmasaydı fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Talep fazla olduğu için şuanda yetişmiyor. Biz 100 liraya şırdan satıyoruz herkes pahalı diyor ama İstanbul'da 140-150 liraya satılıyor orada hiç sorun olmuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Ekonomi Güncel Adana Tarım Zam Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Çınar Saraç:

Türkiye’de kelle paçayı kim yiyor ki talep çok diyorsun hep fırsatçılık başka bir şey değil , şırdan bile öyle kesim yok derler talep çok derler hemen zam , 81 ilde kesimhaneler var ilçelerde bile Türkiye’de herkes şırdan yemez etmez bu kadar şırdan nereye gidiyor adanada bir olmuş iki büyük lokanta sahibi toplatıyor hepsini

Yanıtla49
ismail Yasin:

TUİK şimdi bunu listeye alır..

Yanıtla15
Barış O. B.:

Aksine indirim olması gerekmez mi?

Yanıtla14
Fatih Karakaya:

Allah razı olsun ????????

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title