Haberler

Maliye Bakanlığı'na 4/c Başvurusu

Abone Ol

HAKSEN, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin çalışma şartlarında iyileştirme yapılması için Maliye Bakanlığı'na başvurdu Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin çalışma şartlarında iyileştirme yapılması için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

HAKSEN, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin çalışma şartlarında iyileştirme yapılması için Maliye Bakanlığı'na başvurdu Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin çalışma şartlarında iyileştirme yapılması için Maliye Bakanlığı'na başvurdu. Başvuruda 4/C'li personelin fiilen yaptığı görev nedeniyle hak ettiği ek ödeme, fazla çalışma, ek ders, döner sermaye gibi ödemelerden yararlanmasının sağlanması ve Damga Vergisinden muaf tutulması istendi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi tarafından Maliye Bakanlığı'na yapılan yazılı başvuruda; 4/C'li personelin hak kaybına neden olan hukuka aykırı düzenlemelerin, 2012 yılında Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Kararda düzeltilmesi talep edildi.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre; gerek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) gerekse de özelleştirme nedeniyle nakledilen personelle ilgili olarak Maliye Bakanlığınca üzerinde çalışılan 2012 yılı Bakanlar Kurulu kararında düzeltilmesi istenen hususlar Bakanlığa bildirildi.

Buna göre, 4/C'li personel çalıştırılmasına ilişkin ilgili kararlarda yer verilen, "geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve hizmet sözleşmelerine bu yönde hüküm konulamaz" ibaresinin metinden çıkarılarak, geçici personelin fiilen yaptığı görev nedeniyle hak ettiği ek ödeme, fazla çalışma, ek ders, döner sermaye vb. ödemelerin yapılmasının sağlanması istendi.

-4/C'Lİ DAMGA VERGİSİNDEN MUAF TUTULSUN-

6111 sayılı Yasada "Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye işletmelerinin kadrolarında ve sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen sözleşmeli personel ile yapılan hizmet sözleşmeleri"nin Damga Vergisinden muaf tutulduğunun belirtildiği başvuru yazısında, bu nedenle, 4/C'li çalışan sözleşmeli personel ile yapılan hizmet sözleşmelerinin Damga Vergisinden muaf tutulması talep edildi.

Öte yandan, uyarı, kınama vb. disiplin cezası verilen 4/C'li personelin sözleşmesinin, disiplin cezalarının yargısal denetimi dahi beklenmeden feshedildiğinin ifade edildiği yazıda, bu işleme maruz kalan sendika üyelerinin adına Kastamonu, Erzurum ve Antalya İdare Mahkemelerine açılan davaların lehte sonuçlandığı belirtildi.

-22 GÜNLÜK İZİN HAKKI, YIL İÇERİSİNDE TALEPLERE GÖRE KULLANDIRILMALI-

Maliye Bakanlığı'na yapılan başvuruda, 4/C'li personelin yılbaşında yapılan iş sözleşmesinden doğan 22 günlük yıllık izin haklarının yıl içerisinde taleplerine göre kullandırılması; 4/C'li personelin eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine 10 gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine 7 gün izin verilmesi ve kadın 4/C'li memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk 6 ayda günde üç saat, ikinci 6 ayda günde birbuçuk saat süt izni verilmesi istendi.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca 4/C'li personele ödenen iş sonu tazminatından Gelir Vergisi kesintisinin yapılmaması talep edildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title