Mapıc 2014'te 8 Türk Markası 100 Randevuyla Uluslararası Yatırımcıyla Buluştu
Dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı olarak bu yıl 20. defa uluslararası yatırımcıyı bir araya getiren MAPIC’te, Turkish Brands çatısı altındaki 8 marka 100 randevuyla uluslararası yatırımcıyla buluştu.
Dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı olarak bu yıl 20. defa uluslararası yatırımcıyı bir araya getiren MAPIC'te, Turkish Brands çatısı altındaki 8 marka 100 randevuyla uluslararası yatırımcıyla buluştu.
Fransa'nın Cannes şehrinde 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en büyük perakende-gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MAPIC'e toplamda 67 ülkeden 8 bin 500 kişinin katılımı bekleniyor. Türkiye'den katılan firmalar için resmi açılışını Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un yaptığı MAPIC 2014'te Türk markaları 100'e yakın randevuyla uluslararası yatırımcıyla buluşmaya başladı. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, 19 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleştirdikleri organizasyonda Türk markaların uluslararası açılımı için gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. Türkiye'nin her geçen yıl çok daha iyi temsil edildiği MAPIC'te "Turkish Brands"çatısı altında yer alan 8 firmaya özel organize ettikleri toplantının altını çizen Aközer, Bernardo, Çilek, Penti Damat Tween, Esse, Gönül Kahvesi ve Kiğılı için uluslararası master franchise ve AVM yatırımcılarından 100'e yakın randevu aldıklarını açıkladı. Türk markalarının kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için seminer salonunu organize ederek, uluslararası yatırımcılarla buluşma sağladıklarını belirten Aközer, ayrıca seminer salonunda Polonya, Rusya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeden alışveriş merkezleri dernek yöneticilerinin de kendi ülkeleriyle ilgili gelişmeleri Türk yatırımcılarla paylaştığını söyledi. Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un da konuşma yaptığı organizasyonda Cantimur, Türk markalarının yurtdışındaki her türlü yatırım ve tanıtım faaliyetlerine hükümet olarak destek ve teşvik vereceklerinin altını çizdi.
"TÜRKİYE MODEL ÜLKE OLDU"
Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un yatırımcıya seslendiği bir diğer organizasyon ise Alkaş'ın, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) ile birlikte organize ettiği ve AYD Başkanı Hulusi Belgü'nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Türkiye'ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli" isimli panel oldu. Avro bölgesindeki krizin ve istihdam problemlerinin halen devam ettiğine dikkat çeken Cantimur, "Türkiye, gerçekleştirdiği yapısal reformlarla krizlere karşı daha dayanıklı bir ülke haline geldi" dedi. Kriz sürecinde özel sektöre verilen desteklerin önemine dikkat çeken Cantimur, 6 bölgede yatırımcıların kurumlar vergilerinin yüzde 2'ye kadar düşürüldüğünü, istihdamı artırmak amacıyla sigorta prim desteği verildiğini söyledi. Türkiye'nin birçok ülke için model bir ülke konumuna ulaştığını vurgulayan Cantimur, Türk insanının müteşebbis ruhunun krizlerin atlatılmasında etkili olduğunu ifade etti.
Türkiye'ye Doğrudan Yatırım Potansiyeli panelinde konuşan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut ise, Türkiye'de son 11 yılda yaşanan değişime dikkat çekerek, AK parti iktidarının 140 aydır devam ettirdiği siyasi istikrarı, bu değişimde en önemli etken olarak nitelendirdi.
Paneldeki diğer konuşmacılar Multi CEO'su Jaap Blockhuis ve Corio NV CEO'su Gerard Groener ise Türkiye'nin tüm Avrupa ülkelerinden çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğu yönünde görüş bildirerek, genç nüfusun büyük potansiyeline dikkat çektiler. - İSTANBUL