Haberler

Tarlada 2, markette 15 lira! Üretici aracıların daha fazla kazanmasından dert yanıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Kilis'te birinci sınıf marulun tanesi tarlada 2 TL'den satılırken, marketlerde 10-15 TL'den alıcı bulunuyor. Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen üretime devam ettiklerini belirten çiftçiler, aracıların daha fazla kazandığını söyledi.

Türkiye'de önemli bir sebze üretim merkezi olan Kilis'te, üretilen sebzeler, başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana olmak üzere çevre il ve ilçelere gönderiliyor. Suriye sınırına sıfır noktada üretimine başlanan marul, tüccarlar tarafından tarladan alınarak, büyük şehirlere götürülerek satılıyor. Kilis'te en kaliteli birinci sınıf marulun tanesi tarladan 2 TL'ye tüccar tarafından alınıyor. Marketlerde ise ortalama 10 ile 15 TL arasında değişen fiyatlarla vatandaşa satılıyor.

Marul tarlada 2, markette 15 lira! Üretici aracıların daha fazla kazanmasından dert yanıyor

ÜRETİME ARA VERMİYORLAR

Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara, Kilis'te her şart ve koşullar çiftçilerin üretime devam ettiğini ifade ederek, "Marul tarlada 2 TL, marketlerde 10 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Girdi maliyetlerinin artmasına rağmen, üretime devam ediyoruz. Üretime devam etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Marul tarlada 2, markette 15 lira! Üretici aracıların daha fazla kazanmasından dert yanıyor

"ARACILAR DAHA ÇOK KAZANIYOR"

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir, Kilis'te 5 bin dekar alanda yeşillik üretimi yapıldığını ifade ederek, "Dekarda ortalama 3 bin adet marul çıkıyor. Tarlada birinci sınıf marul 2 TL, marketlerde 10 TL, 2 TL'den üreticiden alınıyor, markete gidene kadar 10-15 TL oluyor. Aracılar daha çok kazanıyor" dedi.

Marul üreticisi Mehmet Şentiyraki, "Marketlerde marul çok pahalı burada tarlada 2 TL'ye veriyoruz. Marketlerde 8-10 TL arasında satıyorlar" dedi.

Marul tarlada 2, markette 15 lira! Üretici aracıların daha fazla kazanmasından dert yanıyor

"ÜRETİCİ PAZAR YERİ TALEBİNDE BULUNDUK"

Kilis Merkez Sebze Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Mesut Özgür, marulun ortalama tanesi 2 TL'ye tarladan çıkışı olduğunu ifade ederek, "Marketlerde 10 ile 15'e kadar fiyatları çıkıyor. Bunun önüne geçebilmek için yetkililerden üretici pazar yeri talebinde bulunduk. Bununla ilgili çalışma var, inşallah, yakında faaliyete geçerse, tarladan sofraya hem üreticinin hem tüketicinin menfaatine olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

murat kara:

Üreticinin direkt olarak ürünlerini satabileceği bir alan hükümet tarafından acilen kurulmalı. Yeter artık sansarların milletin kanını emdiği.....

Yanıtla021
ismail bey :

Çiftçiden ürünü kaymakamlık eliyle kurulan veya belediye tarafından organize edilen bir sistem almalı, nakliye ile gideceği noktadaki belediye veya kaymakamlığa teslim edilip, halk pazarında satılmalı..

Yanıtla07
ümit taşcı:

Aracılar tamamen devre dışı bırakılmalı. Çiftçilere yazık yahu adam kar kış soğuk tarlada çapalasın adam hiçbir şey yapmadan çiftçinin kazandığı paranın 500 katını kazansın. Devlet büyüklerimiz lütfen bunu kanunla düzenlemeli

Yanıtla06
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title