Haberler

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Dezenflasyon süreci başladı. Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi ise yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı güncel rakamlara göre haziran ayında enflasyon aylık yüzde 1,64 olurken yıllık yüzde 71,60'a geriledi.

"DEZENFLASYON SÜRECİ BAŞLADI"

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını "Dezenflasyon süreci başladı" sözleriyle yorumlayan Hazine ve Maliye Başkanı Mehmet Şimşek sosyal medya platformu X'teki hesabından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ENFLASYON EĞİLİMİ YIL SONU HEDEFİMİZLE UYUMLUDUR"

Bakan Şimşek, "Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi ise yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor.

"KALICI REFAH ARTIŞINI SAĞLAYACAĞIZ"

Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek'ten haziran ayı enflasyon rakamlarına ilk yorum

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Dezenflasyon Politika Ekonomi Maliye Finans Refah Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (34)

Sezgin Efe:

çok şey yazardım ama kendimi başka biryerlwrde bulurum Allah sizi bildiği gibi yapsın

Yanıtla15530
Halit EROĞLU:

Amin

3244
Hek Tor:

Ben senin yerine tercümanlık yapayım Sezgin kardeş, dili sürçmüş, aslında dezenflasyon yapacağım değil de dezenformasyon yapıyorum diyecekti herhalde....

195
Letgohesap null:

Dezenfekte edeceğim halkı diyor :D

184
Fatih Kahreman:

manası çok derin

03
Yasar Unal:

Sahaya göre mi yoksa sizin kanaatinize göre mi sayın bakan? Zira rakamlar üzerinden dürüst bir yaklaşımla bunu söylemek mümkün değil.

Yanıtla7278
şahabettin Ayyıldız:

Ekonomist !!!! ekonomi (İktisat) müsbet bir ilimdir rakamlarla oynamakla düzelmez

179
Halit EROĞLU:

Ağa bizlerle eğleniyor

Yanıtla8239
Bariş Yeşildağ:

Elbet rabbin size verdigi mühlet dolacak ve o gün sizler hesaba cekileceksiniz yaşadığınız lüks hayatlarin altinda ezilen halkın ve kimsesizlerin sahibi rabbim adaleti en acı sekilde saglayacak sizlere

Yanıtla6215
murat dural:

Tutturmuşlar dezanflasyon başka bildikleri bir şey yok. Devlet te tasarruf olmazsa iyileşme olmaz enflasyonu tetikleyen devletin iş bilmemesi.

Yanıtla4198
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title